Наказаха бившия шеф на "Антимафия" с 15% от заплатата

OFFNews 05 октомври 2016 в 16:55 4410 4

Бившият шеф на Специализираната прокуратура Светлозар Костов ще получава с 15% по-ниска заплата за една година. Наказанието му наложи прокурорската колегия на ВСС. 

Предложението бе на главния прокурор Сотир Цацаров за нарушения на случайното разпределение на делата, за неизпълнение на разпореждане на зам.-главен прокурор и поради липса на контрол по спазване на сроковете. 

Прокурорската колегия разгледа и още едно предложение срещу Костов – този път на шефа на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова. Тя поиска уволнението му заради случая с Росен Петров-Животното. След влязла в сила присъда от над 5 години затвор за Петров, нейното изпълнение бе отложено с решение на Костов заради неясно заболяване на осъдения. След това Росен Петров беше арестуван на плажа в Несебър и вкаран в затвора. 

По това предложение Прокурорската колегия не наказа Костов.

На следващото си заседание колегията ще разгледа и последната дисциплинарка срещу бившия шеф на спецпрокуратурата, която бе образувана по предложение на 11 от членовете на съвета след получени писма от обвинители и служители, които възроптаха от ръководните решения на Костов, съобщи Правен свят. 

Той имаше вече едно наложено наказание - освобождаване от административна длъжност. ВАС обаче отмени наказанието и върна преписката отново в съвета, защото той е бил наказан, тъй като по принцип бил лош ръководител, а не по конкретния случай. Производството е спряно до приключване на Тълкувателно дело №7 от 2015 г. във ВАС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11751

3

Big Smile

05.10 2016 в 19:02

Гледайки снимката на този индивид, разбирам защо имаме толова успехи в борбата с мафията!
Viva Don Corleone!!!

14057

2

morkoff

05.10 2016 в 18:00

Защо този не е изхвърлен от системата още първия път?
Катарзис ли чакаме?
 
X

Да помогнем на украинските деца!