"Уикилийкс" публикува хиляди документи на ЦРУ, не е ясно дали са автентични

OFFNews 07 март 2017 в 18:15 6223 2

"Уикилийкс" публикува хиляди документи, за които твърди, че са от Центъра по киберсигурност към ЦРУ, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това ще даде възможност да се надникне в "кухнята" на кибершпионажа, осъществяван от ЦРУ, посочва агенцията.

АП посочва, че не може да потвърди автентичността на публикуваните документи.

ЦРУ отказва коментар по въпроса. 

"Уикилийкс" има дълга история на публикуване на топ секретни правителствени документи, сред които стотици хиляди американски дипломатически грами.

Експертът Джейк Уилямс, основател на консултантската компания в областта на информационните технологии и сигурност "Рендишън инфосек", който е прегледал разпространените нови документи, обясни, че те изглеждат достоверни.

Ако автентичността им се потвърди, това ще бъде още един катастрофален пробив в системата на американското разузнаване, постигнат от "Уикилийкс" и неговите съюзници, които неколкократно унизиха Съединените щати с масови публикации на класифицирани материали, отбелязва агенцията.

Първата част от документите ще бъде публикувана днес. Тя ще съдържа 8761 документа. Информацията в тях засяга взаимоотношения на агенцията с френски политически партии и кандидати до времето на президентските избори през 2012 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

2

elbarbudo

08.03 2017 в 10:44

Естествено че това е нов елемент от хибридната война на Жужо как иначе. Най-демократичните служби от най-демократичната държава в света не правят такива работи.