Тереза Мей отказа частично членство в ЕС след Брекзит

OFFNews 17 януари 2017 в 07:27 4965 10

Тереза Мей отказа частично членство в ЕС след Брекзит

Великобритания ще напусне общия пазар и митническия съюз в рамките на излизането си от Европейския съюз, съобщи британският вестник "Дейли Телеграф".

В днешната реч пред британския парламент министър-председателят на Великобритания Тереза Мей ще представи 12-те преговорни цели на Кралството преди изхода от Евросъюза.

В дългоочакваното си изказване Мей ще наблегне върху нуждата от ново и равноправно партньорство. Главната цел ще бъде независима, самоуправляваща се и глобална Великобритания.

Британският премиер ще даде да се разбере ясно, че страната ще напусне общия пазар и митническия съюз, като вариантите за частично или асоциирано членство са напълно изключени.

Тя ще уточни, че Великобритания няма да "се стреми към модел, който вече е възприет от други държави", нито към запазване на "парчета от (своето) членство".

Една от централните и най-дискутирани точки в стратегията на Мей за Брекзит ще е връщането на националния контрол върху границите на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

9

¨Fostata¨
Theresa Mary May

13507

8

¨United Sorosoids of Bulgaristan... Derzaite¨
D. Trump


13056

7

Какавидков

17.01 2017 в 10:15

Смешна работа.
Нито един от проблемите в ЮК не е възникнал от свободното предвижване в рамките на ЕС. Само митове и приказки за полския водопроводчик и българската инвазия.
Рязани и джихаджисти не идват от Европа.

7506

5

Не мога да повярвам, че Брексита ще се случи.
Никой няма полза от това и най-малкото САЩ.

77927

4

El Commandante

17.01 2017 в 09:21

Прав е Лопе, те братче обърнаха Лондон на Бангалор нумеро дуе а сума ти градове особено на север могат спокойно да бъдат прекръстени на Ню Исламабад, тя сега се сетила че искала контрол.

29217

1

Лопе де Вега

17.01 2017 в 08:04

Малко късно ми се струва възстановяването на националния контрол над границите. Островът вече е достатъчно натъпкан със странни хора от най-екзотични места. Асимилирането им ми се вижда невъзможна работа, а това са потенциални проблеми с мюсюлманите, които искат налагането на шариата в цялата страна.

Сега ще трябва да питат шотландците, които изобщо отдавна искат независимост, съгласни ли са с леля Тереза и доколко. Ако госпожа Мей разчита на мощна подкрепа от САЩ в лицето на новия президент и я получи, това сигурно ще помогне за бързо преодоляване на икономическите проблеми, които неминуемо ще възникнат в началото на "независимостта". Поне не приеха еврото. Това ще намали разходите по време на прехода. Е, ще почакаме, ще видим.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!