Асад: Трябва да прочистим Алепо от терористи, за да защитим цивилните

ОFFNews 19 октомври 2016 в 13:54 4876 30

Снимка Sputnik

Сирийският президент Башар Асад заяви в интервю, че правителствените сили трябва да прочистят Алепо от терористи, за да изпълнят конституционното си задължение да защитят цивилните граждани.

"Това е нашата мисия, според конституцията, според закона, че трябва да защитаваме хората, трябва да прочистим Алепо от тези терористи. Така можем да защитим цивилните", каза Асад пред швейцарската телевизия SFR. 

Според президента няма как гражданите да бъдат опазени, докато терористите са  там.

"Как можеш да ги защитиш, докато са под контрола на терористи? Те са убивани от тях и са контролирани напълно от терористите. Нима ролята ни е да стоим отстрани и да гледаме, ако така ще опазим сирийския народ? Трябва да атакуваме терористите, това е очевидно", категоричен е лидерът. 

Вчера руският министър на отбраната Серей Шойгу съобщи, че Русия и сирийското правителство ще спрат въздушните удари над града. Предсрочното спиране на ударите е необходимо за прилагането на обявената от Москва за 20 октомври хуманитарна пауза. 

Западът, включително САЩ, Великобритания и Франция, определиха бомбардировките над тежко пострадалия град като престъпни. ЕС обмисля налагането на допълни санкции на Дамаск заради случващото се. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

29

Black Hex

19.10 2016 в 20:00

"Вики,
Пише се "бомбардирал", а не "бомдандирал". Ега ти неграмотника!"

Да видим другарката владка, (владо в долния случай) как се е справяла с грамотността в пряк диалог:
"И за летището в Бургаз имаше сведения навремето , но никой не ги взе на сериозно..."

"владке, проста шу..да скопена,
БургаС-СССС-СССССССССС!
Бургас щорошомолке е.ана!"

"...прав си, мама.
Аз съм 25 години извън кочината и може би съм извинен.
На тебе, обаче, другарката в школото не ти ли е обяснила, чеименцата се пишат с главна буква?"

"...добре другарю Пе.ераЗ"




владке, неграмотнико, кога стана учЕн, кога тръгна другите да поучаваш?!
Това ти е третия акаунт в близкото минало. Колко още ще открия?

29217

25

Лопе де Вега

19.10 2016 в 18:33

Бате Влади, Нейно височество веднъж правилно ме насочи към истината и използвам случая да ти помогна с правописа. Пише се бонбандирам и бомбони!

Нали така беше, принцесо?

Поздрав!

25665

22

Victimized

19.10 2016 в 17:16

Диктаторите правят същото което правят легитимно избраните правителства , в единия случай диктатора е финансиран от различни субекти за да продава на тях в ущърб на народа си , а в другия случай субекта финансира политиците в техните кампании за да могат да се доберат до властта и така пак да правят сделки неизгодни за народа им . В двата случая имаме злоупотребяващи с власт , само че в единия случай получаваме комфорта да си мислим , че нашия глас и избор има някакво значение , като плащаме пари от джоба си за провеждането на избори , за да можем да бъдем лъгани в очите един път на четири години.

25665

21

Victimized

19.10 2016 в 17:11

Владко , младеж залупен , я покажи доклади или други доказателства за това , че Асад е бомбандирал своите с фосфорни бомби ? Много е лесно да повтаряте като папагали квото ви снесат от Бтв , ама когато човек ви поства реални доклади на организации които се занимават с това , удобно пропускате и продължавате да си говорите глупостите..
 
X

Да помогнем на украинските деца!