Борис Джонсън иска Русия да помогне за свалянето на Асад

OFFNews 19 юли 2016 в 10:53 5898 13

Британският министър на външните работи Борис Джонсън настоя Русия да подкрепи международните усилия за свалянето на сирийския президент Башар Асад от власт, предава Ройтерс. 

Новоназначеният министър ще се срещне в Лондон със свои колеги от Германия, Франция, Италия и ЕС.

"Ясно ще изразя възгледите си, че страданието на сирийския народ няма да спре докато Асад остане на власт. Международната общност, включително Русия, трябва да бъде обединена около това", се казва в изявление, публикувано от министерството преди срещата.

По-късно през деня Джонсън ще проведе среща и с държавният секретар на САЩ Джон Кери. Щатите и Русия подкрепят мирните преговори в близкоизточната държава, но също така поддържат противоположни страни в конфликта. Докато администрацията на Барак Обама не вижда шанс за мир докато Башар Асад е на власт, Кремъл подкрепя сирийския президент. 

През март Борис Джонсън похвали Асад за спасяването на град Палмира от ръцете на радикалната опозиция.

"Без значение колко отблъскващ е режимът на Асад - а той е такъв - техният противник Ислямска държава е много, много по-лош", коментира тогавашния кмет на Лондон. 

Наскоро в телевизионно интервю Башар Асад заяви, че от Москва никога не са повдигали въпроса за отстраняването му от власт и той не се притеснява, че Русия може да се договори със САЩ за подобно развитие на конфликта. 


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

13

Лопе де Вега

20.07 2016 в 07:39

Buongiorno, generosa. Ще бъда щастлив някой да измисли как да отменим парите, щото все не ми стигат. Ама да не ги замени с виртуални работи, с раковини или воденични камъни. Просто да отидеш и да си вземеш кило ябълки. Я, ма така щяло да бъде при комунизъма. Дали да не се спретнем и да опитаме отново? Аз май не искам, щото досега всеки опит да бъде постигнато всеобщото щастие завършва с много човешка кръв. Та искам да кажем - vediamo.

Поздрав!

29217

8

Лопе де Вега

19.07 2016 в 13:37

Нека правим разлика между това, което трябва да имат, да знаят и да умеят политиците и суровата действителност. По мое време образец за политик беше Хелмут Кол. Не виждам днес кой може да се доближи до него. Освен бойко, де. Вярвам в това, че всички ги е страх от големия пердах и затова хора ще умират и страдат в малки тупаници. Което също е лошо. Ние - материалисти и идеалисти - всички живеем с пари. Засега не е измислено друго. А парите не обичат грохота на бомбите и кръвта на убитите. От силния шум бягат там, където е най-тихо. Та някой да стане още по-богат. За наша обща беда. Не ли! /ц./

Поздрав!



63994

7

Red or Dead

19.07 2016 в 13:35

Правилният въпрос е..КОЙ ескалира нещата, дотук аз виждам много прозападни “ястреби“, които в 99% от случаите са си най-обикновени “надървени врабчета“......

“““...Кимчо направо си стреля...““

Не, Кимчо просто демонстрира каква “прашка“ очаква “надървените врабчета“, ако евентуално решат да го “демократизират“.....

Апропо, по повод “Кимчовите стрелби“.... виж на какво е готова “новата Маргарет Тачър“...

“““Тереза Мей си навлече гневни коментари, след като без колебание отговори на въпрос на шотландски депутат, че би одобрила ядрен удар, при който биха загинали 100 000 души.“““

Вери найс...тази много дигна летвата на ...колатерел демиджът...до месец, два с тез темпове може да го докарат и до.....милиони....ми що не...“Милионите са САМО статистика..

63994

5

Red or Dead

19.07 2016 в 12:12


““.Ами Тереза Мей вече излезе съ много твърда позиция по въпроса..“““““

Твърда,твърда колко да е твърда......
На мен ми изглежда точно като джавкане на пуделче, което вижда огромен санбернар примерно,нали се сещаш какво ще направи Путин....едно сетче джобен тенис;)
Много ми е интересно каква ще е реакцията на въпросната анонимка, ако да речем една сутрин микробританският остров се окаже обграден от руски..китайски...подводници...бойни кораби, но ей тъй миролюбиво,просто за да си пазят тяхната цялост от колониалните амбиции на микробритания, имайки предвид тези им щения от миналото, не са лишени от основания, ДА ЛИ;)


““.Руският президент Владимир Путин иска да разруши основаната на правила международната система, за да преследва собствени интереси, заявила британския премиер Тереза Мей, предаде ТАСС. В своето изказване в парламента тя отбелязала, че „ние видяхме незаконния анекс на Крим, няма съмнение в желанието на президента Путин да срине международната система”.

15256

4

mendi

19.07 2016 в 11:47

Тоя вече прилича на нашия Волен.
Срам за кралството :)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки