Красен Кралев: Марката ЦСКА все още се продава

7 български спорта с шанс за медал на Олимпиадата

OFFNews 26 юли 2016 в 09:35 7321 2

В казуса с ЦСКА не сме взимали страна в спора, защитихме интереса на държавата. Това коментира министърът на спорта Красен Кралев пред бТВ.

Той уточни, че за спортните бази на ЦСКА се дължат над 1 млн. лв. за такса смет и след провеждането на конкурс за тяхното стопанисване е гарантирано, че този дълг ще бъде изплатен на Столичната община.

Според Кралев финансовият министър Врадислав Горанов си е подсигурил дължимите 14 млн. лв. към НАП, които най-вероятно са обезпечени с имущество и с марката на ЦСКА. Марката все още се продава. Кралев не се ангажира с конкретна сума, за която може в момента да се продаде марката.

Спортният министър коментира още и състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова. Тя се лекува в „Пирогов” след като падна от шестия етаж, но по думите му момичето в момента е контактно, говори и няма да има трайни увреждания.

Олимпиадата

Красен Кралев коментира още и очакванията за медали на олимпиадата в Рио. По думите му страната може да спечели такива в 7 спорта: борбата, бокса, лека атлетика, кану-каяк, художествената гимнастика, джудо и от състезателката по спортна стрелба Антоанета Бонева.

България изпраща 51 спортиста в 14 спорта с 45 квоти на Летните олимпийски игри РИО 2016.

По отношение на решението на МОК да остави всяка международна федерация да решава дали да допусне руски спортисти на игрите в Рио министърът каза пред БНТ, че то е правилно.

Два дни преди решението на МОК българската страна е изпратила становището си в WADA и то е било в унисон с решението на олимпийския комитет.

„Нарушенията са много тежки – това е безпрецедентна намеса на едно правителство за заобикаляне на антидопинговите правила, но не може всички спортисти да бъдат третирани еднакво.

Има спортове, в които никога не е имало уличени в употреба на допинг спортисти“, коментира Красен Кралев. „Ако МОК бяха взели решение да извадят всички руски спортисти от игрите, това щеше да се приеме за политически натиск“, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13501

1

Kostadin Stefanoff

26.07 2016 в 10:05

Каква е идеята? Да се направи Ц национална група в която ще играят 8 отбора
ЦСКА София
ЦСКА 1948
ЦСКА Червено Знаме
ЦСКА Българска Армия
ЦСКА Армеец
ЦСКА София Област
ЦСКА Ловеч
гост ЦСКА Москва
 
X

Да помогнем на украинските деца!