Джеръми Кларксън за футбола: 22-ама смешници със странни прически тичат на поляна

OFFNEWS 28 октомври 2016 в 00:49 4977 0

Култовият бивш водещ на предаването за автомобили на ВВС "Топ Гиър" Джереми Кларксън винаги е бил честен със зрителите, които го харесваха заради голяма му уста.

Именно откровеността му стана причина да бъде уволнен. През годините Кларксън е споделял интересни мисли за футбола, който искрено е ненавиждал до момента, в който синът му казва, че е фен на Челси. Постепенно и самият Кларксън се увлича по сините от Лондон в някаква степен. Единственият футболист, на когото Кларксън се е възхищавал е грубиянът Вини Джоунс. Той е сред малцината представители на този спорт, удостоени с честта да гостуват в предаването му, като това се случва през 2003 г.

"Едно време футболът е бил велика игра. Мъжете са били мъже и построени в стена, са бранели най-важния си атрибут. Сега си пазят прическите. Моят гост е от тази древна порода", с такива думи Кларксън представя своя очарователен гост, прочул се с известното стискане на топките на Пол Гаскойн по време на мач. Дълго време дефиницията му за футбол е била следната: "22-ама смешника с идиотски прически, които тичат по полето, а в същото време публиката им бие по главите с бутилки и седалки".

Водещия преоткрива футбола покрай сина си, който един ден му казва, че е фен на Челси. "Онемях. Това беше кошмар наяве. Да ми беше казал, че е гей, щях да го разбера и да се опитам да поговорим за това. Да беше пропушил - щях да му измисля някакво наказание. Но футбол…това ме остави напълно безмълвен", пише по този повод в колонката си в "Сънди Таймс" Кларксън. Футболът се настанява трайно в дома му и понякога и той хвърля по едно око на телевизора. Първият му мач на живо е Челси - Манчестър Сити 1:0. Кларксън е впечатлен от вулгарните скандирания на феновете и неприличните им песни и му се иска да не пие шампанско в ложата, а да е сред хората на трибуните.


"Всичко беше толкова пролетарско. Когато Микаел Есиен вкара победния гол се обърнах и дарих със снизходителна усмивка човечеца до мен - бившия главен редактор на "Индипендънт" Саймън Келнер, фена на Сити. Беше готов да ми откъсне главата. Не го виня. Преди се чудех защо феновете се мразят. Сега се питам защо вече не го правят", споделя Кларксън, който след мача попада със сина си в съблекалнята на Челси и получава фланелка с автографи от всички играчи.

"Вече "Стамфорд Бридж" е моята църква, а играчите - моите богове. Преди не разбирах как човек може да е фен на отбор като Манчестър Юнайтед, където са събрани играчи от Франиця, Португалия и "Уолт Дисни" (има предвид сравнявания с Шрек Уейн Рууни. Капитанът на Манчестър Юнайтед и друг път става обект на сарказма на Кларксън. "Тази кола може да си купи само алкохолик-аутист на ЛСД или Уейн Рууни", е казвал в ефир водещия)", пише Кларксън, който постепенно се разочарова от футбола заради комерсиализацията на играта. Интересът му към Челси обаче остава. В края на миналия сезон неборещият се за нищо Челси играе с Тотнъм, който се бори за титлата с Лестър.
"Давай, Челси. Спечели титлата за Лестър", пише Кларксън.

През лятото водещият пък открито симпатизираше на Исландия на Евро 2016. Преди мача с Франция той написа в Туитър "Давай, Исландия". По-късно стана ясно, че действията му са били съвсем преднамерени. По време на мача между Франция и Исландия в ефира на ВВС се е завъртял първия епизод на "Топ Гиър", но с новите водещи. Самият Кларксън преодоля депресията от уволнението си, след като подписа договор за 10 милиона паунда годишно с Амазон, където шоуто му вече се казва The Grand Tour.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!