Батков на изпроводяк: Няма нищо вечно, вечен е "Левски"

OFFNews 24 юни 2015 в 17:26 4181 2

"Няма нищо вечно на тоя свят, вечен е само "Левски". С тези думи Тодор Батков се раздели с поста си като мажоритарен собственик на столичния клуб.

"17 години се виждах с вас като президент на "Левски". Днес това ще бъде за последен път", каза Батков.

На пресконференция днес Батков официално обяви своето решение да прехвърли контролните акции на Иво Тонев, Алекс Ангелов и Николай Иванов.

"Отдавна мислех да се оттегля. Все пак съм в "Левски" от 98-ма година. Финансовите ми проблеми са и до някъде причина за положението и неуспехите на клуба. Тук съм преживял най-щастливите моменти, които мога да сравня с раждането на тримата ми сина. Тук бяха и най-тъжните моменти", коментира Батков.

Вече бившият собственик на "Левски" коментира още, че по време на Наско Сираков като директор в клуба се е харчело колкото се налага, но в повече.

"В последните няколко години при мен нещата се влошиха, бизнесът ми не върви. Нямах потенциала да продължавам да финансирам клуба, както в миналото, това беше и сред причините да се влошат резултатите. В природата няма нищо вечно, освен Левски", обяви емоционално адвокатът.

Той благодари и на феновете, помогнали на клуба финансово, за да избегнат сценарий, подобен на ЦСКА и Локо (Сф).

Алекс Ангелов, който влиза в новото управление на" Левски" като акционер, отрече информациите, че е адвокат на депутата от ДПС Делян Пеевски.

"Не съм адвокат на Пеевски, познавам го от 3-4 години. В Левски съм от 10 години. Аз съм адвокат и имам практика повече от 15 години, познавам Пеевски и не само него. Имал съм клиенти, които могат да представляват интерес за вас", обяви Ангелов.

„Повече няма да има силен човек, силна фигура и прочие. Сега ще има Управителен съвет. Дейността ще бъде контролирана от Надзорния съвет. Само заедно можем да направим Левски, това, което искаме. Дисциплината ще води клуба във всяко едно отношение. В работата, на стадиона, извън стадиона. Естествено става дума и за финансовата дисциплина", обяви един от новите шефове на "Герена" Иво Тонев.

"За миналите три години и половина Иво Тонев доказа , че е човек на делото. Пое колосалния риск да стартира строителството на сектора, без това да беше абсолютно необходимо. В момента сме на финала, което се дължи предимно на неговите усилия. Подчертавам, без нито стотинка помощ от държавата", каза Батков за Тонев.

"Ако тръгнем да говорим, че си поставяме цели да ставаме шампиони, това ще означава, че ще лъжем хората", каза още бившият изпълнителен директор и настоящ член на Управителния съвет.

По думите му няма да има повече мажоритарен собственик в "Левски". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!