Правителството дава 51 млн. за великденски надбавки и слага таван за някои такси

OFFNews 01 март 2017 в 11:39 5305 1

Правителството дава 51 млн. за великденски надбавки и слага таван за някои такси

Служебното правителство ще отпусне великденски надбавки за пенсионерите с пенсии под 314 лв., което ще струва около 51 млн. лв.

Това стана ясно на пресконференция в Министерския съвет от думите на служебния министър-председател Огнян Герджиков, който обобщи резултатите от работата на служебното правителство за месеца от назначаването му. Надбавките ще бъдат по 40 лв. на пенсионер.

Премиерът обясни, че е експертна група е подготвила проект на постановление на Министерския съвет, с което се предвижда лимит на таксите за вписвания в регистрите. Мярката се взима, за да се облекчи административната тежест върху бизнеса. Според Герджиков таксите играят ролята на скрити данъци, което е в нарушение на две директиви на ЕС. 

"Водим се страна с благоприятен данъчен режим, обаче всъщност, погледнато в дълбочина, се вижда, че тежестите въхру бизнеса са твърде по-големи и те идват най-често по пътя на таксите", обясни премиерът, според когото таксите трябва да бъдат оправдани от гледна точка на разходите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!