РБ е обсъждал оставката на министър Танев в неделя

ОFFNews 02 декември 2015 в 19:41 8497 8

Даниел Вълчев.

Колегите от Реформаторския блок обсъждаха оттеглянето на политическото доверие от министъра на образованието Тодор Танев, изненадващо издаде, без да бъде питан, в предаването "Още от деня" доскорошният зам.-председател на Движение "България на гражданите" Даниел Вълчев.

Вълчев, който беше министър на образованието в правителството на Сергей Станишев (2005-2009 г.), уточни, че е бил против да се обсъжда оставката на Танев, още повече че самият министър не е бил на заседанието и не е имал възможност да даде отчет какво е свършил на поста си. 

"До вчера беше много хубав министъра, уволни двама-трима, и изведнъж стана лош", коментира Вълчев. На уточняващия въпрос на водещия Димитър Цонев Вълчев обясни, че уволнените са били от ДСБ.

За разлика от защитата на Танев, Вълчев остро нападна министъра на правосъдието Христо Иванов. За една година неговото министерство не е внесло нито един законопроект, аргументира се доскорошният заместник на Кунева.

Той отправи тежки думи и към лидера на ДСБ Радан Кънев: "Говореше се, че някой ще поеме отговорност при загуба във Варна, там кандидатът на РБ не само загуби с много, но след загубата си напусна Реформаторския блок. Не съм видял този някой да е поел политическа отговорност.

Вълчев нарече "непремерени" изявленията на Радан Кънев за разнобой в управляващата коалиция и иронично обясни, че не е имал възможност да го слуша, защото е  трябвало да украсява коледната си елха със сина и жена си, а не да слуша какво говори този или онзи.

Разказът на Вълчев за сваляне на политическото доверие е първото публично признание за вървящите от близо 2 месеца слухове за смени на министри. Сред спряганите имена е и това на образователния министър Тодор Танев, а неговият предшественик Даниел Вълчев беше коментиран като един от възможните варианти за поста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews