Ненчев е убеден, че европейските лидери ще намерят решение за Афганистан

OFFNews 04 октомври 2016 в 13:25 2865 4

Ненчев е убеден, че европейските лидери ще намерят решение за Афганистан

Убеден съм, че европейските лидери ще намерят общо решение за Афганистан. Това каза пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев след откриването на Международната конференция на тема „Адаптиране на НАТО към новите предизвикателства пред сигурността“, цитиран от пресцентъра на Министерството на отбраната.

България изпълнява всичките си ангажименти по отношение на запазването на мира и сигурността в Афганистан. В последните месеци обаче като цяло има голям проблем с афганистанските бежанци и се търси решението му, посочи той. „Убеден съм, че ще се намери общо решение и Европейският съюз ще поиска подписване на споразумение за реадмисия“, посочи министър Ненчев.

По думите му, ако се изтеглят силите за сигурност от Афганистан, това ще означава разпад на държавата, след което бежанският натиск ще бъде увеличен многократно. Той подчерта, че разбира тревогите на министър-председателя Бойко Борисов в тази връзка. Темата ще бъде обсъждана и в Брюксел днес и утре, където се провежда конференция за Афганистан, с участието на представители на държавите-членки на Европейския съюз, правителството на Афганистан, международни организации и агенции.

В лекцията си на откриването на конференцията министърът на отбраната Николай Ненчев заяви, че Срещата на Върха във Варшава е потвърдила ангажираността на НАТО и партньорите от мисия „Решителна подкрепа“ към дългосрочната стабилност и сигурност на Афганистан. „Мисията ще бъде продължена и след 2016 г. чрез гъвкав, регионален модел за провеждане на тренировки, обучение и подкрепа на афганистанските институции и сили за сигурност“, заяви още министърът на отбраната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

04.10 2016 в 14:31

Black Hex ,
ако и след тоя цирк, който ни се предлага за "избори", традиционно негласуващата маса отново не си вдигне трътките да иде да пусне нещо там ЦЦ, дори и само заради сеира (щот цирк, нали), то по-добре да закриваме държавата и всеки по интереси - изток, запад, Марс или два метра под земята както се очертава ... не съм оптимист, но се размечах за малко

Умът ми отказва да побере съществуването и позицията на герб дори след толкова години, както и слепотата на остатъка от нацията ни

25665

3

Victimized

04.10 2016 в 14:17

Не ми се рови да намеря статии от времето в което войната в Афганистан беше борба за демокрация , за да донесем на този народ мир и просперитет , 15 години по късно все още правят конференции на тема „Адаптиране на НАТО към новите предизвикателства пред сигурността“.
Ако не ме лъже паметта точно НАТО отиде да съсипе и Ирак ,Афганистан , Либия , сега имало предизвикателства . Да се смея ли , да плача ли .......

29585

2

Izalina

04.10 2016 в 14:11

а мисия „Решителна подкрепа“ към дългосрочната стабилност и сигурност на България кога ще дойде на дневен ред, вместо да си веете задниците по безмислени конференции само за парлама?

аман от празни, но пък ужасно скъпи клишета

Нали ще бъде прекрасно, ако Це.Ца. остане на 3-то, 4-то място в ден първи от изборите и цялата тая паплач наречена "кабинет" вземе наистина да си иде?!

17898

1

кикимора

04.10 2016 в 13:42

Тоест, убеден че някой друг ще я свърши.
Умря тя Ненчев, умря. Тая която не си свършил сам друг ще я свърши, ама в негов интерес.
Това се учи в забавачницата

 
X

Да помогнем на украинските деца!