Магдалена Ташева поласкана, че Украйна я обяви за персона нон грата

ОFFNews 06 ноември 2014 в 08:20 5189 55

Магдалена Ташева
Магдалена Ташева

Ласкае ме, че съм обявена за персона нон грата в Украйна, обяви депутатът от "Атака" Магдалена Ташева след завръщането си от Донецк, където бе като наблюдател на проведените от сепаратистите избори.

Първоначалното решение за заклеймяването ми бе на Съвета за национална сигурност на Украйна, който се оглавява от един неофашист, от касапина на Одеса, посочи Ташева в интервю за bTV.

Депутатката и още 17 наблюдатели от ЕС и САЩ бяха обявени за персона нон грата от украинското МВР, според което присъствието им на незаконните избори в Луганската и Донецката народни републики е неправомерно. Междувременно ЕС и САЩ обявиха, че не приемат проведения вот за легитимен.

Ташева разказа, че заминала за Доцеск като представител на "Атака" по покана на неправителствени организации, свързани с евразийското сътрудничество. Те платили билетите и хотела. "Всички наблюдатели бяхме представители на евроскептични партии", каза тя.

За позицията на "Атака" спрямо бежанците депутатката коментира, че в Сирия се случват зверства като канибализъм, а България не знае какви са хората, влизащи в страната като бежанци. В Сирия имало 25 документирани случая на смърт от бактерия, която се развива в мозъка след консумация на човешко месо."Смятам, че българите трябва да бъдат предупредени", заяви Ташева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!