Борисов иронично: "Герджиков, върнете всички на власт, за да не ви пиша SMS-и"

OFFNews 19 март 2017 в 19:18 8248 4

"Каквото предпочитат хората – моделът БСП – Орешарски чака на вратата. На тези избори е важно да сме първи убедително, за да можем да седнем и да направим правителство”. Това отговори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос на бТВ какви са очакванията на изборите.

И обясни: „Хората се сърдеха защо сме дали здравето, образованието, външната политика. Нямахме стабилно управление 2 години”, каза Борисов.

С нежелание той коментира скандала с Елена Йончева, в който двамата с журналистката и кандидат-депутат на левицата си отправиха обвинения, че ще се съдят, тъй като Борисов каза, че са похарчени милиони за нейните филми: „Понеже в БСП жените са мъже. А при нас мъжете са по-крехки. Тя обиди Делн Добрев – казала, че трябва да бъде разследван. Излязоха собственици на фирми, оператори – за да кажат как става плащането на нейните филми. Като отидем в съда – ще кажем истината”, коментира Борисов. „Аз не съм я обидил”, добави лидерът на ГЕРБ.

Запитан дали е пращал SMS на служебния премиер Огнян Герджиков да отстрани журналиста Иван Гарелов като медиен съветник, защото е защитил Йончева, Борисов се разгорещи още повече: „Не пиша на никого SMS-и. Ако пишех, щях да напиша да върне началниците, главния секретар, шефовете на болниците. Кой е Гарелов – 74-годишен бивш агент на ДС... Ще взема телефона и ще напиша ей тук пред вас (в.а. – в ефир) да върне секретарите, да видим дали ще ги върне”. И после добави по отношение на обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че Борисов пише SMS-и: „Как се управлява съдебна система с SMS-и?” и лидерът на ГЕРБ ядосан се обърна в ефир към Герджиков: „Герджиков , много ви моля, върнете всичките тези хора на власт, за да не ви пиша SMS-и”.

Борисов коментира и изказването на Нинова от днес, в което тя казва, че демокрацията ни е отнела много, а Борисов дори и свободата, която демокрацията ни е дала – ето така: „Демокрацията отмени първо член 1 на Конституцията, че БСП е единствена политическа сила”. После Борисов коментира следизборните коалиции подигравателно пак относно лидера на БСП. „Нинова щяла да пита нейния електорат с кой да се коалира БСП, тя казва, че SMS-и не пише. Тя постоянно увърта за ДПС. Аз моя народ съм го питал – казва не. Категорично няма да правим коалиция с ДОСТ и ДПС... БСП и Местан се целуваха на Орлов мост”, коментира Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови