Борисов: Платили сме милиони за интервюта на Елена Йончева

OFFNews - Бургас 10 март 2017 в 13:55 8366 4

Остра реакция на сутрешния дебат между Елена Йончева и Делян Добрев изрази в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов атакува Йончева за финансирането й като журналист. На форум в морския град, свързан със селското стопанство и екологията, не беше пропусната и темата за програмата за енергийна ефективност.

Борисов я определи и като „прекрасна“, и като „абсурдна социална политика“, защото не е политика на дясна партия. Причината е, че никъде нямало безплатно саниране. Намеси и сутрешния дебат между Елена Йончева и Делян Добрев:

Вторият след нея санира блокове. Фирмата му санира. След нея, вторият в листата им в Хасково, санира блоковете там. И тя вика: „Крадете!“. Ми, значи твоят човек краде – спри го!“, каза Борисов, след което се обърна към „колегите – журналисти“:

Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Ако за интервю, държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина, по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство, предишното, беше принудено да доплати. Та туй ново лице, което си позволи за ГЕРБ да каже, че краде, ако продължи, да каже още една дума, ще наруша закона и ще изляза да кажа как бяхме принудени да платим милиони за нея. С мъж – премиер тогава. Ясен конфликт на интереси“, каза Борисов.

Влизайки в контекста на форума, Борисов поясни, че се готви нов закон за рибарството и аквакултурите, а той заяви желание да се включи в панела, който е специализиран за любителите въдичари. Посочи, че ако българите предпочетат като по-добри други експерти и политици, имат и резервен вариант:

Омитате ни. Ние си отиваме на село и си гледаме и ние – череши, пчели, ябълки, кой – каквото може. Кисели краставички правим. Или и риба ще ловим и ние“, каза Борисов и поясни, че може да лови риба и с ръце.

А относно изразяването на една мечта на евродепутата Мария Габриел, на бившия министър Десислава Танева и на председателя на Сдружение „Странджански манов мед“ Манол Тодоров да сложат два кошера със странджански пчели на покрива на Европарламента, Борисов изрази оптимизъм. Посочи, че председателят му, Антонио Таяни“ бил „добър приятел“ и едва ли ще откаже.

Бойко Борисов коментира и актуалната тема за Европа на две скорости, като подчерта, че България е изпълнила всичките й поставени условия и мястото й е при големите – Германия, Франция, Италия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11841

4

трафоПОСТ

10.03 2017 в 22:24

Nik88, красавчик е руска дума. Ясно чий ибрик си.

Big Smile, Елена Йончева беше журналистка допреди един месец. Сега вече е политик и трябва да носи отговорностите на политиците. Щом този под нея в листата санира Хасково, да иде на него да му каже че краде.

Къде ви намират такива прости, червените боклуци?

11751

3

Big Smile

10.03 2017 в 14:44

Не знам как журналистка ще спре кражбите, но министър-председател цели 8 години и мутряк преди това - би трябвало....

16009

1

Nik68

10.03 2017 в 14:23

Красавчик. Как толкова години не се появи на избори да ти се радваме на простотиите.