Борисов: Ако съм бил за кариерата, щях да съм станал президент преди години

Симона Костадинова 27 май 2016 в 12:25 5188 5

"Аз ако съм бил за кариера, щях да съм бил президент преди много години. Това не ме е влечало. Считам, че там не мога да бъда така полезен, както в момента. Още повече, че виждате какво е нивото на тези, които претендират за властта".

Това каза пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос дали мисли, че само той може да обедини десницата, ако се кандидатира за президент.

"В ГЕРБ има достатъчно хора, които могат да са обединяващи и да вършат работа", коментира премиерът по повод бъдещата кандидатура на партията.

На въпрос защо чак септември ще обяви кандидата на ГЕРБ за президент, той отговори: "А защо не? Щях да обявя по-рано, но вече ми омръзна вместо да работи държавата, всеки да си прави предизборна кампания за президент". Той добави, че спекулациите няма да спрат, ако каже името на кандидата сега.

Той коментира, че настоящият президент Росен Плевнелиев е бил вариант за кандидат на ГЕРБ, но това е отпаднало, след като е чул личните му причини да не се кандидатира пак. "Щяхме да седнем да говорим първо с него", коментира Борисов.

Борисов дойде в парламента, за да отговори на въпрос на новия лидер на БСП Корнелия Нинова в рамките на днешния парламентарен контрол - защо все още не е представен годишния доклад за състоянието на националната сигурност. Той трябвало да бъде внесен до началото на март. 

"Защо не спазвате законите на държавата, защо не спазвате законите на държавата и защо излъгахте Народното събрание?", обърна се Нинова към министър- председателя. 

Премиерът подчерта, че в закона не е написан срок докога трябва да бъде представен доклада. От парламентарната трибуна той не влезе в тона на Нинова и не отговори на нападките ѝ.

Нинова обясни, че е прочела предварително доклада и помоли премиера да не уволнява никого "за тази работа". По думите ѝ в него има много "нелицеприятни за управляващите" неща и депутатите ще го видят, ако докладът не бъде преработен преди да влезе в Народното събрание. 

Преди въпросът на Нинова социалистите прочетоха декларация, в която заявиха, че покрай "смяната на министри като носни кърпи" се забравя за важния проблем с европейските програми, както и качеството на асфалта по новите магистрали и пътища. От БСП обявиха за мит това, че управлението усвоява добре европейски пари - страната ни била на 22-ро място в ЕС. 

"На вашата декларация няма да отговарям, защото изборните за местна власт ясно показа кой колко е извършил. Така, че няма да падна на това ниво", каза единствено Борисов по повод декларацията.

След като излезе от залата обаче, Борисов все пак коментира нападките на социалистите. "Просто дребни заяждания, в които не виждам смисъл, но това ще бъде БСП". "До вчера, заради БКП и БСП хората караха по пътеки. Вие забравихте и как ходихте до Харманли, как ходихте до Свиленград, и как ходите сега? Как ходихте до Бургас, до Благоевград?", каза той. 

"Аз разбирам те да бяха построили някоя магистрала или ЖП линия, или нещо да са построили и сега да кажат - вижте нашето какво е. Аз им ремонтирах и Тракия и Хемус - тяхното построено. Какво да им кажа - те не са построили един камък върху камъка. Дойдат ли - винаги спират еврофондовете", каза той.

На въпрос дали това означава, че не са успели да се разберат като мъже с Корнелия Нинова, той отговори: "Аз доколкото знам - тя не може да стане мъж, за да се разберем".

"Помните ли какво е изпълнително бюро на БСП. Всички са били кой министър на спорта, кой министър на ...това. Оставете ги, нека да си покажат мускулите мъжки", каза още премиера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

4

Blagodatka Dushanova

27.05 2016 в 14:47

Каква кариера бе умнико!Когато ченгетата-генерали създали проекта герб,ти още си "пиел кафето си в пластмасова чашка на отсрещния тротоар",както веднаж се изрази ген.от ДС бриго аспарухов пред Коритаров в едно интервю преди доста време.Тези неща трябва да се помнят,защото тиквоча разчита на късата памет на ошашавения електорат.И както сам си призна ,генералите от ДС го направиха лидер на проекта си герб ,че това било уж дясна партия ,най силната...и с мощна пропаганда от ченгесарските послушни медии излъгаха ошашавения електорат ,че излъгаха и наивниците от Европейския парламент,да вярват,че това било дясното в България.Дясно ,ама сполучлив фалшификат създаден от ДС!
 
X

Да помогнем на украинските деца!