Вселенският патриарх отмени брифинга си, обиден на медиите

ОFFNews 09 ноември 2015 в 19:48 16093 21

Вселенския патриарх Вартоломей I.

Вселенският патриарх Вартоломей I отмени брифинга си за журналисти от България и чужбина, който беше предвиден за 18:00 часа днес вечерта, поради изключително натоварената си програма.

Според архимандрит Дионисий от Светия синод Вартоломей има много ангажименти, свързани с отпътуването му от страната ни утре, след като бе на посещение у нас за три дни, и не може да говори.

Според източник на OFFNews обаче патриархът е отменил брифинга си в последния момент не защото е бил зает или уморен, а защото е обиден на медиите, които изопачавали думите му.

Преди това журналистите получиха призив от 250 интелектуалци и учени до Вартоломей да върне петото място на Българската патриаршия в диптихите на предстоящия Всеправославен събор през 2016 г.

В него се посочва, че Българската патриаршия е поставена на последно място в диптихите на поместните православни църкви в списъка на патриаршиите. Инициаторите на подписката заявиха, че са имали намерение да я връчат на Вселенския патриарх Вартоломей на предварително обявения за тази вечер негов брифинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!