Парламентът нареди ракия да се вари само от юли до декември

Ивайло Анев 12 ноември 2015 в 12:35 6597 12

Домашна ракия ще може да се вари само в периода 1 юли до 31 декември, решиха депутатите. Те приеха промени в Закона за акцизите и данъчните складове.

Разрешава се производството на ракия в „регистрирани специализирани малки обекти“, но само в случаите, когато е подадено писмено искане до началника на компетентното митническо учреждение 14 дни преди извършването на дейността.

Предложенията са на депутата от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро, който влезе в задочен спор със съпартиеца си Димитър Байрактаров.

Байрактаров обяви, че това е сериозен удар по „дребния ракиджия“. „Снощи ми се обадиха хора от Асеновград, те поканиха вносителите на закона да поизкопаят 1-2 декара лозя, за да видят как се копае“, обяви той.

„Имам чувството, че ако и създаването на деца се облагаше с данък, щяха да ни сложат срок и кога да правим деца“, добави патриотът.

Димитров отговори с думите, че целта на промените е малките производители да варят само тогава, когато се в събират плодовете. „Изборната кампания свърши. Моля да спрем с популизма. Някой май се страхува да изгуби избирателите си сред селяните“, обърна се Ревизоро към депутатите.

След изказването на Ревизоро Байрактаров го призова да не стъпва по селата, защото „наистина ще настъпи мотиката“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!