МВР пусна видео с монети и часовници от дома на шефа на Фонда за деца

OFFNews 21 април 2016 в 18:08 11496 8

Снимка МВР - пресцентър

Пресцентърът на МВР разпространи видео и снимки от претърсването на дома на шефа на Фонда за лечение на деца Павел Александров.

От полицията съобщават, че в дома са намерени 16 500 евро, както и множество юбилейни монети в сейф.

"Основните линии, по които продължава работата, са безстопанственост, престъпления по служба по смисъла на чл.282 от НК и нецелево изразходване на средства от този фонд. Разследването не касае лечение на деца в чужбина, а лечение на деца в здравни заведения на територията на страната ни, целесъобразността на сключени комисионни договори във връзка с провеждащо се лечение и фирми, осъществявали така наречената логистика по лечението на децата" - посочват от пресцентъра на МВР.

Операцията на служители на ГДБОП в Центъра „Фонд за лечение на деца“ е реализирана под ръководството на Специализирана прокуратура със съдействието на Министерството на здравеопазването, съобщиха днес на брифинг представители на ГДБОП и прокуратурата.

Тя е проведена след продължително разследване за организирана престъпна група, извършваща длъжностни престъпления. Оперативните действия са започнали през юли миналата година по получени сигнали за финансови злоупотреби във фонда. В рамките на оперативните действия са използвани и специални разузнавателни средства, каза директорът на ГДБОП гл.комисар Ивайло Спиридонов.

Извършени са претърсвания в 6 кабинета от сградата на фонда, на 6 частни адреса, както и 8 обиска.

Открити са множество документи, съдържащи данни за корупционни практики във Фонда за лечение на деца. С помощта на експерти от отдел „Корупция“ в Министерството на здравеопазването разследващите не са иззели оригиналите, а копията с оглед операцията да не попречи по никакъв начин и да не доведе до забавяне на процедурата по лечение на децата или преустановяването на започнала такава, твърдят от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

7

Victimized

22.04 2016 в 10:23

Цвък Цвък ни научи , че щом акциите се снимат подробно и се разпращат по медиите , значи МВР иска да наклони общественото внимание в своя полза . Монетите са юбилейни и ако не са обявени за откраднати , не знам дали са каквото и да е доказателство . Освен ако не са го подкупвали с тях . Парите и ролексите са вече нещо различно , не съм сигурен защо човек на такъв пост би държал толкова пари кеш . Тъпото е , че ние зреителите няма как да отсеем истината , нито МВР е откровено , нито медиите които отразяват ситуацията .

16008

5

Nik68

22.04 2016 в 08:56

Законно ли е МВР да показва какво е открило по време на обиск. Не е разбира се. Намирисва на замазване и оправдаване следствие на недобре свършена или режисирана работа. Нужно е подобни гафове на полицията моментално да влизат като искове за престъпление по служба в съда. Цацаров - отново спиш - макар и да се носят приказки, че ти Бойко и подобни почивате, не спите. Ти си почиваш освен, ако не изпълняваш нечия поръчка многоуважаеми.

12003

3

kamen todoroff

21.04 2016 в 19:05

Ахахах единият Ролекс даже е Day/Date, т.е. със сериозна компликация ... Пича, ако не друго, има вкус !

12003

2

kamen todoroff

21.04 2016 в 19:03

Абе айде бе ... кво са два златни Ролекса и малко инвестиционно злато ... Тея па ...

11300

1

Танг

21.04 2016 в 18:45

Т.е. поредната ПР акция на МВР още преди делото да е влязло в съда. Целта - да има максимален брой причини виновния да излезе невинен. Честито!