"Хванахме Бююк за ушите и го изхвърлихме, така трябва и с всички такива"

OFFNews 14 август 2016 в 18:19 8559 6

"Хванахме Бююк за ушите и го изхвърлихме. Това трябва да бъде съдбата на всички такива". Така директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров по повод връщането на бизнесмена Абдуллах Бююк на турските власти след искане на Анкара, въпреки че две съдебни инстанции отхвърлят искането за екстрадиция. 

Турция настоя за връщането на Бююк, тъй като го смята за близък съратник на Фетхуллах Гюлен, сочен от Анкара за организатор на неуспешния опит за преврат.

МВР пък обяви, че Бююк е предаден на Турция заради изтекли документи за престоя му в България. 

Връщането на Бююк предизвика множество негативни реакции, но според Димитров срещу връщането му протестират само "адвокати, които се занимават с дела срещу България в Страсбург и печелят по една трета от присъденото и трима юнаци от "Протестна мрежа", некъпани от една седмица, с мазни коси, със саморъчно написани лозунги".

"Знам как стават тези протести – срещу 40 лева", подчерта Димитров пред Нова телевизия.

По думите му при връщането на Бююк не са нарушени никакви закони, в това число и Конституцията. 

"Въпросният Бююк обижда моята страна, когато не се регистрира тук. Той няма никаква регистрация, пребивава нелегално в България, кой знае с какво се занимава", заяви Божидар Димитров.

Той подчерта, че "Бююк е ислямист, защото Гюлен, неговият тартор, е ислямист, също като Ердоган. Мечтае за вселенска ислямска държава, първоначално в Турция, после в целия свят. Това е същността на ислямската доктрина. Това не е религия, това е политическа доктрина".

"Бююк е много богат. Познавам такива хора, те нарушават българските закони. Той го е нарушил жестоко. Казват с презрение за България: „Български чиновник, с моите пари мога да купя който си искам български чиновник”. Е, не винаги може. Както видяхте, хванахме го за ушите и го изхвърлихме. Това трябва да бъде съдбата на всички такива", коментира Димитров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

5

Лопе де Вега

15.08 2016 в 06:34

Абе този не беше ли изхвърлен от правителството от самия боко заради глупост, чудовищна тъпота и прекалено дълъг език? Това боко да те изгони си е направо диагноза. Най-гнусното е, че всички се надпреварват да му дават възможност да сипе вампироидните си простотии, поливайки ги със "свещена" вода.

Поздрав!

17898

4

кикимора

14.08 2016 в 23:28

Интересно професора по каква линия прави тези изказвания.
Историческа, политическа, научна, милиционерска, или друга