Най-добрите филми за 2016 година (видео)

ОFFNews 28 октомври 2016 в 20:28 36914 0

Задават се студени дни и затова решихме да ви представим най-интересните според британския "Гардиън" филми за 2016 година, с които можете да прекарате интересни часове вкъщи. 

1. "Аmerican Honey" разказва историята на банда тийнейджъри, които продават абонаменти за списания по домовете. 

Стар (Саша Лийн) е младо момиче от проблемно семейство, което бяга от дома си. Тя се среща с Джейк (Шая Лебьоф), лидер на група лудаци, които пътуват из американските средни щати и продават абонаменти по домовете. 

Младата девойка навлиза в начина на живот на съвременните номади-живот на четири колела, дрога, прекачване на закона и емоционални преживявания. 

2. "Аномалиса" (Anomalisa) - Филмът представя комедийно историята на популяризатора на идеи за мотивация Майкъл Стоун (Дейвид Тюлис). Той пътува из САЩ, за да променя живота на хората, мотивирайки ги да дават най-доброто от себе си. Но правейки другите успешни и щастливи, той осъзнава, че личният му свят е празен и самотен. По време на командировка среща Лиса (Дженифър Джейсън Лий), която може да се окаже любовта на живота му. 

3. "Голямото плискане" (A Bigger Splash) е последният филм на италианския режисьор Лука Гуаданино, който засяга темите за ревността и желанието.

Филмът е базиран на френския психологически трилър от 1969 година "La Piscin", в който участват Роми Шнайдер и Ален Делон.

Историята разказва за двойка – Мариан и Пол, които прекарват ваканцията си на остров в Италия. Мариан, рок звезда, се възстановява от операция на гърлото. Двамата правят секс, пекат се чисто голи и се мажат с кал. 

Тогава идва Хари (Рейф Файнс) с дъщеря си Пенелопе (Дакота Джонсън), стара тръпка на Мариан. Той пали в нея забравени чувства, които тя не може да пренебрегне.

4. Captain America: Civil War e третият от поредицата филми на "Марвел" за Капитан Америка.

След като международен инцидент с участието на Отмъстителите дава жертви, политическият натиск за създаването на система за публична отчетност и управляващ орган, който да решава кога да бъдат ползвани услугите им, започва да расте.

Филмът е сниман в традиционния за "Марвел" стил - сюрреалистичен, пълен с обрати и много екшън. 

5. „Доктор Стрейндж“ (Doctor Strange) 

"Марвел" ни представя света на неврохирурга д-р Стивън Стрейндж, чийто живот се променя - след ужасяваща автомобилна катастрофа той не може да използва ръцете си.

Той решава да търси алтернативно лечение. Това го отвежда в център за лечение, който се оказва фронтовата линия на битката срещу невидими зли сили, които искат да унищожат нашата реалност.

Скоро докторът придобива магически сили и се изправя пред избор - да се върне към живота си на лекар, или да защитава света като могъщ магьосник.

6. "Убийте тромпетиста" (Мiles Ahead)

Дон Чийдъл режисира и играе главна роля в биографичния филм за джаз легендата Майлс Дейвис. 

Екранизацията на живота на музиканта обхваща периода на 70-те години на миналия век, когато кариерата му е в криза. 

Филмът показва желанието и вдъхновението на музиканта да се върне на върха на славата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови