Мартин: Може да има още сериали по света на Вестерос освен "Игра на тронове"

OFFNews 20 април 2016 в 17:32 7257 1

Снимка hitfix.com.

Джордж Мартин чудовищно къса главата на играчката на Нед Старк.

Джордж Мартин, авторът на поредицата "Песен за огън и лед", по която се снима сериалът на HBO "Игра на тронове", заяви, че в света на Вестерос има цял куп неразказани истории, чакащи да видят бял свят, ако телевизията се интересува от продължение на сагата, отвъд планираните седем книги, предаде "Гардиън".

Той увери "Entertainment Weekly", че няма липса на материал и ако HBO реши да прави други продукции по вселената му, най-логично ще е да се заемат с книгата му „Рицарят на седемте кралства”, която разказва за приключенията на рицаря Дънк (известния герой Дънкан Високия) и неговия паж Ег (Егон Таргариен).

"Всяка една от книгите може да бъде лесно адаптирана за двучасов самостоятелен филм за телевизията, даже това ще е най-добрият начин да се заснемат, вместо да се върти по епизод на седмица. Историята за двамата е по-лека от тази в "Песен за огън и лед", тя е по-приключенска", коментира той.

Мартин признава, че все още не са водени преговори за нови сериали, но "във Вестерос има 8 милиона различни съдби, а в Есос и земите отвъд са дори още повече. Цял свят, пълен с истории, които чакат да бъдат разказани, ако HBO наистина се интересува".

В момента писателят довършва шестата си книга от общо седем - "Ветровете на зимата", а шести сезон на сериала ще започне излъчването си от 24 април. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!