Докоснете се до огъня тази вечер в кино "Люмиер"

ОFFNews 28 октомври 2015 в 16:36 2418 0

Кадър от „Докоснати от огъня“.

6-то издание на годишния фестивал за независимо американско кино So Independent продължава с премиерата на филма „Докоснати от огъня“ на 28 октомври, сряда, от 19:00 часа в кино „Люмиер“.

Филмът ще бъде представен специално от Александър Станишев, операторът на лентата.

„Филмът повежда аудиторията към едно вълнуващо приключение през щастливи мигове, които се превръщат в отрезвяващо и меланхолично преживяване, когато започнат да изследват тревожните моменти съпътстващи психическото разстройство. Далио е създал реалистичен, очарователен и като цяло изключителен филм за психическото здраве, който е добре да стигне до широката аудитория и да я информира за проблемите", казва Марк Салдана за лентата.

„Докоснати от огъня“ разказва за Карла и Марко, които са поети с маниакално-депресивно разстройство и изкуството им се подхранва от техните емоционални състояния. Когато не си взимат лекарствата, те се озовават отново в една и съща психиатрия. Химията помежду им възбужда техните емоции, но лудостта им също нараства. Въпреки опитите на лекарите и родителите им да ги разделят, те се задълбочават в красивата си и разрушителна любовната история, която ги лашка между фантастичен екстаз и самоубийствено депресивни спадове, докато се наложи да избират между лудост и любов.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови