Гледайте носителя на Голямата награда на Sundance на 26 октомври

OFFNews 25 октомври 2015 в 13:58 2131 0

Фестивалът за независимо кино So Independent продължава с премиера на спечелилия голямата награда на Sundance 2015 за документално кино - „Глутница“, на 26-и октомври от 19:00 часа в кино "Люмиер".
 
Специално за българската публика лентата ще бъде представена от Изабела Ценкова – продуцент на документалния филм, носител на признанието на фестивалите в Единбург, Сан Франциско и Сиатъл, в състезание за Оскар.

Програмата за останалите дни до края на София Индипендънт на 1 ноември може да видите тук.
 
На 26-ти и 27-ми октомври от 15:30 в литературен клуб „Перото” в НДК ще се състои двудневното издание на тазгодишната So Academy, филмовата академия за кино професионалисти и любители в рамките на фестивала за независимо американско кино So Independent.
 
Участието в So Academy е безплатно, става след регистрация тук.
 
Програма за 26 октомври за So Academy:

- Как се създават филми на световно ниво в Киноцентъра? – начало 15:30 часа;
- Веселин Караджов, продуцент, Nu Boyana Film Studios;
- Кубинското и независимото американско и европейско кино – начало 17:00 часа;
- Проф. Джери Карлсън - специалист по независимо кино и филмова история на Северна и Южна Америка с преподавателска практика от университетите Станфорд, Колумбия, Националното училище по кино и телевизия в Куба и др.

Програма за 27 октомври за So Academy:

- Българският и американският начин на работа в киното – начало 15:30 часа;
- Александър Станишев – оператор на филма „Докоснати от огъня”, режисьор Пол Далио, с участието на Кейти Холмс и - - Люк Кърби, продуценти Спайк Лий, Джереми Алтер, Кристина Николова и Джейсън Соколов;
- Пътят към Голямата награда за документален филм на фестивала Сънденс – начало 17:00 часа; 
- Изабела Ценкова – продуцент на документалния филм „Глутницата”, режисьор Кристъл Мозел, носител на Голямата награда за документален филм на фестивала Сънденс и признанието на фестивалите в Единбург, Сан Франциско и Сиатъл, в състезание за Оскар.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки