Бран Старк разкри какво казва Лиана на Нед

ОFFNews 29 юни 2016 в 16:12 22907 0

Бран Старк с Триоката врана.

Десетият епизод на 6-и сезон на "Игра на тронове" най-сетне ни предостави поглед в Кулата на радостта, където Бран Старк се върна назад във времето, за да стане свидетел на раждането на детето на Лиана Старк, неговата леля и сестра на Нед Старк, пише "Индепендънт".

Сцената разкри, че Лиана ражда живо момченце, като кара брат си да обещае да го пази и закриля. Очевидно това дете е Джон, който се оказва, че не е копеле на Нед, а е негов племенник.

Пред "Холивуд рипортър" актьорът Исак Хемпстед Райт, който играе Бран, коментира сцената:

"Можеш да видиш обезверения поглед на лицето на Нед. Не чуваме много от това, което сестра му му казва, но то е нещо от сорта на: "Ако Робърт разбере, ще го убие". Все още обаче не е ясно кой е бащата", казва той.

Широко разпространено вярване е, че бащата всъщност е Регар Таргариен, наследникът на Железния трон, което, ако се окаже вярно, ще значи, че Джон има всички претенции не само за Севера, но и за цял Вестерос.

И изглежда логично - защо иначе Робърт ще иска да убие детето на Лиана освен ако то не е наследник на трона, на който Баратеон сяда?

"Според мен Бран ще тръгне на юг към Зимен хребет, поне аз така бих сторил. После - ура! Той се натъква на Санса и Джон, но не знам дали ще разкрие видяното на Джон. Те не са се виждали от години, представяте ли си: "Ей, Джон, между другото, вече съм дървесен магьосник, а татко не е твоят татко". А той ще отвърне: "Твърде много време си прекарал в онази пещера, брат".

Остава и въпросът как ще докаже, че Джон е Таргариен - Бран няма доказателства освен видението си, всички останали свидетели са мъртви.

Със сигурност обаче това ще е основна сюжетна нишка в следващия сезон. Кой знае, може Сняг и Денерис да се залюбят (да не забравяме, че са роднини) или пък разкритието да обърне вълната на политическите кавги във Вестерос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови