Трайков: Моите избиратели не са стадо, което може да бъде подкарано във всяка посока

OFFNews 08 ноември 2016 в 09:23 8763 10

Трайчо Трайков

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Трайчо Трайков

Тези, които са гласували мен, не са стадо, което може да бъде подкарано във всяка посока. Това заяви пред Нова тв Трайчо Трайков, който беше кандидат за президент на Реформаторския блок, но не достигна до балотажа, на който един срещу друг ще се изправят Цецка Цачева (ГЕРБ) и подкрепеният от БСП ген. Румен Радев.

"Ще се срещна с госпожа Цачева, както тя би трябвало да се срещне с всеки избирател. Кунева и Лукарски са убедени - те са партньори в правителството. Тя трябва да говори на избирателите, не на ръководството на Реформаторския блок", заяви Трайков и подчерта, че президентът се определя в пряк мажоритарен избор, а хората, гласували за него "не са стадо, което може да бъде подкарано във всяка посока", така че той не може да им казва за кого да гласуват.

За личния си вот той каза: "Господин Радев не мисля, че е вариант. Остават обаче два варианта. Да остана вкъщи или да гласувам за другия".

Той призова кандидатите да разкрият максимално плановете си, а след това избирателите да ги държат отговорни за думите им. По време на предизборната кампания двамата останали на балотажа претенденти за президентския пост "се опитаха да минат зад гърба на избирателите си", посочи Трайков и определи това като глупава стратегия на щабовете им.

Мислеха, че щом социологията им дава предни места, по-добре да не влизат в битки. И какво стана? И двамата общо имат под 50% общо. Това не знам дали се е случвало преди, коментира Трайков.

Според него напоследък Цачева "започна да се вглежда в темите, които според мен са важни". На въпрос дали го прави искрено или заради нуждата от повече гласове, Трайков отговори: "Както и да го прави, публичният ангажимент е нещо важно".

Той отклони въпроса за бъдещето на Реформаторския блок с думите: "Това не може да е въпрос към мен - какво ще се случи в Реформаторския блок. Да отговорят партийните лидери".

Ще продължим да правим нещо, няма да легнем и да умираме. Но как - това и за мен е голяма питанка, завърши Трайчо Трайков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12530

11

синя сова

09.11 2016 в 20:32

"антон"(лузърски професоре ,ганю балкански)-колкото повече драскаш по форумите,толкова повече замирисва на мърша!Марш в дупката си миризливко,даже това личи и по циганското лице ,което си си сложил за "разпознаване" :)

12291

7

Георгиев

08.11 2016 в 11:41

Офнюз, крайно време е да започнете да триете постове или да блокирате потребители за писане. Руската пета колона ви е налазила сериозно.

14057

6

morkoff

08.11 2016 в 10:10

До кога ще гледаме тоя нещастник ве???
И ще четеме малоумните откровения на някой си Кънев?

77927

5

El Commandante

08.11 2016 в 10:01

Трайо нема ли вече да го замитат под килима?

11959

2

Nick F

08.11 2016 в 09:41

Китайската културна революция триумфално шества в главата на "професора"