Цачева отива на среща с Реформаторите, вещае международна изолация на страната

OFFNews 07 ноември 2016 в 12:47 10678 15

Цачева отива на среща с Реформаторите, вещае международна изолация на страната

Снимка БГНЕС, архив

Кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева ще се срещне с Изпълнителния съвет на Реформаторския блок и обяви, че иска дебат с Румен Радев в една от трите национални телевизии по негов избор. 

От пресцентъра на ГЕРБ уточняват, че оставят на кандидата за президент на БСП да определи денят и времето на дебата. "Очакваме Радев да обяви официално отговора си до края на днешния ден", се посочва в съобщение от пресцентъра на ГЕРБ.

В същото време в декларация, Цачева прогнозира международна изолация на страната и спиране на еврофондовете, ако Радев бъде избран за президент: 

До този момент пред българските гласоподаватели имаше няколко възможности за избор. След обявените резултати изборът на втори тур се свежда само до две възможности - това трябва да се разбере много ясно от всеки.

Първата води към международна изолация, замразяване на европейски фондове, корупция, партизанщина, бедност и всички беди, които БСП причинява на България всеки път, когато се добере до властта.

Втората възможност е България да остане в семейството на развитите европейски държави, да става все по-силна, все по-стабилна и просперираща. Като част от най-голямата дясно-центристка партия в Европейския парламент ние гарантираме, че този път на развитие няма да бъде променен.

Цачева призовава избирателите "да си дадат сметка", че от тях зависи каква да се противопоставят на опита България отново "да попадне в плен на тези, които рушат, вместо да съграждат, и разделят, вместо да обединяват."

Нека загърбим тънките сметки и изчисления кой кого ще подкрепи, при какви условия и какво ще иска в замяна. Във всички избори досега сме печелили с гласовете на активните разумни хора, които вярват в собствените си сили и работят за България.

В декларацията се посочва още, че без "специални уговорки" естествените поддръжници на ГЕРБ са всички противници на "тоталитарното комунистическо ляво, което продължава да се преражда в задкулисните олигархични кръгове, дърпащи конците и на настоящия ляв кандидат". "Резултатите от първи тур отново доказват, че ГЕРБ е единствената сила, която може да се противопостави успешно в тази битка", се посочва в декларацията, която завършва с призив:.

Затова призовавам всички наши съмишленици и партньори в същата тази битка, които са част от демократичното дясно, да ме подкрепят, за да победим заедно.

Помнете, че възможностите са само две: да позволим България да се върне в мрачното минало на идеологическите лъжи и подчинението на чужди интереси или с гласовете си да направим така, че тя да остане там, където е нейното достойно място - сред свободните европейски народи.

Аз ще се боря непоколебимо за независима и просперираща България в обединена Европа!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

16

мнение от IP

08.11 2016 в 11:11

@Ал Кин,
Лошото е ЗАД Радев. Оттам гледа БСП. Радев няма да направи завой спрямо ЕС и НАТО официално. Но БСП ще се просумуче навсякъде във властта отново. Първанов 3. Това ще имаме.

17439

15

мнение от IP

08.11 2016 в 11:07

И защо сега Цачева ги говорития неща? Защо не отиде на дебат в телевизията преди първия тур? Защо не търсеше подкрепа на десните избиратели и защо каза, че националните интереси са над правата на отделния човек? Защото се опитваше да се хареса и на псевдопартриотите, и на разчитащите на държавата. Да оставим настрана фактът, че за съжаление няма харизма и фактът, че нито за секунда не се еманципира от тъпото изказване на Борисов за майка на нацията.

11719

12

Краси

07.11 2016 в 18:11

Активните и разумни хора не ви искат, Цеце - това няма ли да влезе в тъпите ви кратуни - твоята, на еднокнижния и на Цвъки?
И Радев не искаме, но пред вид обстоятелството, че двамата свястни кандидати на тези избори останаха далеч назад, все пак ще предпочетем фуражка пред ШРЕК.
И най-важното е да изметем корумпираната комунистическа пасмина ГЕРБ, за да може на нейно място да дойде истинска дясна партия.
Радане, готви се!

25665

10

Victimized

07.11 2016 в 14:54

НЕ мога да разбера защо се връзвате на това политическо говорене дето го е наследила от брат си близнак Баце , Цец Цачев е същия кретен.
Международна изолация ще е въпросния трансджендър на международен форум, да се чудят как да и преведат глупостите, точно като на другия дебил, щото и двамата са толкова напред, че не им е останало време да понаучат английски.....