Пореден палеж в Галиче, синът на кмета Чоков заплашил свой съсед с "Ще мреш, кучко"

OFFNews 06 април 2016 в 08:02 7534 4

Пореден палеж в с. Галиче, синът на кмета Чоков заплашил свой съсед с

Снимка bTV

В село Галиче снощи е бил запален автомобилът на семейството на Веселин Тушинов, който беше опонент на кмета на селото Ценко Чоков на последните местни избори. Инцидентът е станал около 3.30 часа сутринта, а преди това Тушинов е бил заплашван от сина на кмета Мартин. 18-годишният младеж е подсъдим за нанасяне на средна телесна повреда на свой съселянин. 

"Снощи изгоря поредния автомобил на семейството ми и това вече стана ежедневие в Галиче", каза тази сутрин за bTV Тушинов. Той обясни, че не е имало свидетели на палежа. "За пореден път влезли във фермата и запалили джипа. Още по-нагли, няма държава. Ние имаме проблеми единствено със семейство Чокови. Синът му ме заплаши, показа ми среден пръст и ми каза, че ще мра. Ще умираш кучко, ми каза", обясни Тушинов.

По думите му спречкването им станало по повод спор във Фейсбук. "Там понесох много обиди", обясни той и допълни, че два досега два пъти му е чупено заведението и има заведени общо осем досъдебни производства срещу неизвестен извършител по негов сигнал. 

"Вече нямали държава, има ли? Просто те си дерибействат на територията на Галиче и това е. Имам толкова жалби, че вече не ме обичат полицаите. Прокурорката ми връща, че на фона на престъпността в Галиче, това е нормално", коментира още Тушином.

Кметът на Галиче Ценко Чоков е с изключен телефон и не беше намерен за коментар.

В началото на март Районната прокуратура в Бяла Слатина внесе в съда обвинителен акт срещу Чоков. Той е обвинен за документно престъпление, с което придобил земя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови