Трагедия отказа Луис Ван Гаал

OFFNews 17 януари 2017 в 15:23 4948 0

Луис Ван Гаал, един от най-именитите треньори на новото време, се отказа от професията заради семейна трагедия. 65-годишният холандец, уволнен за последно от Манчестър Юнайтед през май, отхвърли уникална оферта от Китай. "Можех да отида там, но ето - тук съм", каза специалистът пред местния вестник "De Telegraaf".

"Толкова много неща се случиха в моето семейство, че ме накараха да погледна на нещата по различен начин". Катализатор на решението станала смъртта на осиновеното му момче. Става въпрос за сина на втората му съпруга, първата му жена умира от рак.

"Мислех да спра след напускането на Юнайтед, после промених решението си. Ето, сега го казвам - няма да се върна", каза холандецът, "Няма и какво повече да постигна. Изглежда вече скучно, но погледнете страните, в които съм работил, погледнете клубове ми. Няма нещо останало за постигане".

Ван Гаал искал да спре след Мондиал 2016 в Бразилия, където тимът му взе бронза. Но офертата от Манчестър го разубедила. И странно, но точно Купата на Англия, спечелена с Юнайтед, смята за най-ценен трофей в кариерата.

"През последните 6 месеца на "Олд Трафорд" главата ми беше сложена на гилотината от английските медии. Всеки ден трябваше да окуражавам играчите", добави Ван Гаал, който е много мразен от Христо Стоичков, но нrкой не може да му оспори трофеите.

Като треньор Луис Ван Гаал има три титли, Шампионска лига, Купа на УЕФА, Интерконтинентална купа и Суперкупа на Европа с Аякс. С Барселона печели две титли, една купа и Суперкупа на Европа. В Байерн взе също титла и купа. Завърши с купа в Манчестър Юнайтед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!