Сравниха капитана на Копенхаген с маймуна на път за София

OFFNews 15 февруари 2017 в 13:11 1928 0

Неприятен скандал в Дания свързан с расизма се появи в социалните мрежи преди първия мач на Копенхаген срещу Лудогорец от 1/16-финалите на Лига Европа.

Тръпката от мача на българския шампион е и в добрите коефициенти. Виж ги на bet365.com.

Хайди Майли, който е заместник-председател в партията на Консерваторите, сравни капитана на датчаните Матийо Занка Йоргенсен с маймуна.

Спорът между тях се разви в социалните мрежи, където капитанът на Копенхаген опита да подразни феновете на градския съперник Брьондби със статус: "Копенхаген е най-значимият в града".

Майли реагира с коментар, придружен с емотикон „маймуна“.

Допи председателят на Консервативната партия Гаде Кнудсен коментира случилото се: "Какво да кажа? Това е частен разговор. А какво значи маймуна? Това е животно, което живее в Африка", каза той.

Отборът на Копенхаген пристига днес на летище "София". Пресконференцията на датчаните ще започне в 17:30 часа в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“.

В брифинга участие ще вземат треньорът на датския отбор Столе Солбакен и защитникът Матиас Йоргенсен. Официалната тренировка на ФК Копенхаген започва в 18,00 ч. и ще бъде открита за представителите на медии в първите 15 минути. 

По-късно са пресконференцията и тренировката на Лудогорец. Мачът започва утре в 20,00 ч., като над 8000 билета вече са продадени.

В навечерието на мача шампионите продадоха национала Георги Терзиев в хърватския Хайдук (Сплит). 24-годишният защитник днес е преминал медицински прегледи и е подписал договор до края на сезона, информира 24sata.hr.

Терзиев ще играе за тима от Сплит под наем от Лудогорец, като Хайдук има опция за откупуване срещу предварително уточнена цена. Тимът та Терзиев е кръвен враг с Динамо Загреб, където треньор е Ивайло Петев .

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!