Собственик напусна Ботев заради 12 милиона лева дълг към Цветан Василев

OFFNews 21 февруари 2017 в 09:55 3613 1

Нови сътресения в Ботев Пловдив май са неизбежни. Собственикът и основен спонсор Георги Самуилов се оттегля от клуба, като начерта мрачно бъдеще. Това обяви самият бизнесмен вчера, цитиран от "Марица".

Най-важната причина е тежкото финансово наследство. Дълговете са като камък на шията и поставят под въпрос бъдещето на славния тим. те са натрупани от времето на Цветан Василев. Щедрото спонсорство на банкера се е изразявало в кредити, които са в размер на 12 милиона лева. Сега те повличат нови проблеми.

Втората причина според Самуилов е отказът на пловдивската община да анулира старата концесия на стадион "Ботев", която беше поверена на Василев. След фалита на КТБ спортното съоръжение е изоставено и недовършено. "Имаше обещания от страна на местната власт да открие нова процедура и да се тръгне на чисто, но те не бяха изпълнени", обясни бизнесменът. Според него нещата са толкова объркани, че поставят клуба в задънена улица, от която няма излизане.

Случилите се събития в Ботев принудиха през септември миналата година другия собственик Румен Чандъров да излезе от клуба. Хотелиерът напусна заради сложните взаимоотношения с феновете. Капката преля заради упреците на запалянковците към новото ръководство. Тогава Самуилов и Чандъров излязоха с декларация, в която попитаха кой управлява и кой кадрува в отбора - феновете или собствениците. В нея предупредиха, че са разочаровани и оттеглянето им е въпрос на време.

Петролният бос припомня, че за последната година е направил доста за Ботев. Подменено е осветлението в базата в кв. "Коматево" според изискването на БФС. Отборът получи лиценз за сезона в елитната ни футболна група. Бяха взети няколко играчи.  "Всички заплати се дават ритмично, осигурени са възнаграждения и за месец напред", поясни Самуилов.

Бизнесменът обяви, че акциите са върнати обратно на сдружението и са предадени на Апостол Апостолов, член на Съвета на директорите. Преди него това стори и столичният бизнесмен Румен Чандъров, който води убедително Септември София към "А" група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

1

Kristiano789

21.02 2017 в 14:11

цветан василев говореше, че ще оправи ботев, ама после изчезна и всичко се срина. всичко до което се докосне тоя престъпник изсъхва. като изключим личното му благоденствие, което продължава да просперира
 
X

Да помогнем на украинските деца!