Mozilla заменя Google с Yahoo

OFFNews 21 ноември 2014 в 20:00 3398 0

Mozilla реши да замени интернет търсачката Google с Yahoo, като я направи търсачка по подразбиране през следващите 5 години, съобщи "Computer World". 

Промяната идва в следствие на договор, сключен от Yahoo и Mozilla, но не се назовава за колко пари са се споразумели. 

Партньорството ще направи Yahoo част както от десктоп, така и от мобилния браузър на Mozilla в САЩ от началото на декември. 

Google губи и на другите фронтове, където Mozilla ще го замени с Yandex (в Русия) и ще продължи партньорството си с Baidu в Китай. 

"Това сътрудничество ще ни помогне да разширим обхвата си и ни дава възможност да работим в още по-близки връзки с Mozilla за бъдещи продукти в областта на търсенето, комуникациите и дигиталното съдържание“, коментира изпълнителният директор на Yahoo Мариса Мейър Мейър.

Някои онлайн издания коментират, че ходът на Firefox не е логичен, тъй като всеки път, когато търсим, Google печели пари от реклама и дава част от тях на браузъра. Така компании като Mozilla получават милиони долари годишно.

Google обаче направи свой собствен браузър и вече е напълно способен да прекрати поддръжката на съперниците на Chrome, лишавайки ги от стотици милиони долари годишно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови