Футболните ни национали с поредна загуба, този път от Хърватия

OFFNews 11 октомври 2015 в 09:28 4219 5

Хърватия победи България с 3:0 без особени усилия в предпоследния кръг от европейските квалификации по футбол за Франция 2016. Двубоят се игра пред празните трибуни на стадион „Максимир”, заради наказанието на домакините.

Иван Перишич и Иван Ракитич реализираха във втората и в 42-ата минута, след груби грешки на защитата ни. Третото попадение бе дело на Никола Калинич в 81-вата минута. В добавеното от съдията време домакините останаха с човек по-малко след директния червен картон на Дуай Чоп, който грубо фаулира отзад Страхил Попов.

В група „Н” Хърватия се нуждаеше от задължителна победа, за да съхрани надежди за второто място в класирането. Шансовете на България пък да попадне в баражите бяха нищожни и преди тази среща.

Ивайло Петев пусна обещания подмладен състав, като в игра се появиха Страхил Попов, Георги Терзиев, Тодор Неделев, Александър Тонев. След четири години пауза, титуляр за националния отново бе Живко Миланов, а в нападение играха Ивелин Попов и Димитър Рангелов.

В последния кръг от тази еврокампания на 13 октомври нашите приемат Азербайджан, а хърватите са гости на Малта. От нашата група Италия вече си осигури класиране за финалите догодина след шестата си поредна победа – над Азербайджан с 3:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови