Горд Лудогорец загуби от Реал Мадрид и от главния съдия Томсън (снимки)

Деян Спасов 01 октомври 2014 в 23:40 24671 16

Снимка Сергей Антонов

Българският шампион Лудогорец изигра страхотен втори мач от група "B" на Шампионската лига срещу 10-кратния носител на КЕШ и миналогодишен шампион Реал Мадрид, завършил 1-2.

Гол на Марселиньо в 6-ата минута и спасена дузпа от Владислав Стоянов в 10-ата след изпълнение на Кристиано Роналдо. По такъв начин Лудогорец започна мача и вдигна всички 40 000 души по трибуните на крака.

Втора много съмнителна дузпа за Реал Мадрид в 24-ата минута, след която последва гол на Роналдо - 1-1. След безобидно съприкосновение между Моци и Роналдо португалецът падна театрално на тревата и получи наказателен удар, който този път реализира.

Бензема отбеляза в 77-ата минута за 1-2 след като засече хубаво центриране отляво на Марсело.

Много спорното съдийство на шотландецът Крейг Томсън сякаш предреши мача. Той не спря с измислената дузпа през първото полувреме, а и добави още грешни отсъждания през втората част, комбинирани от грешки и на страничните съдии.

Невероятен мач за "Орлите" изигра вратарят Владислав Стоянов, който освен дузпата през първото полувреме, направи няколко решаващи намеси и през втората част, след които гостите сякаш изглеждаха обезкуражени.

Впечатляващата игра на Лудогорец през голяма част от двубоя стъписа Реал Мадрид, но все пак мадридчани си тръгват с трите точки от Националния стадион "Васил Левски".

В следващия си мач от Шампионската лига българският отбор се изправя в още един домакински мач срещу Базел на 22 октомври. В същата вечер на Анфилд пък ще играят Ливърпул и Реал Мадрид.

Мачът между Базел и Ливърпул тази вечер завърши 1-0 за швейцарците и по този начин те дадоха заявка дори за класиране в следващата фаза на турнира.

ЛУДОГОРЕЦ - РЕАЛ МАДРИД - МИНУТА ПО МИНУТА:

КРАЙ НА МАЧА - 1-2

90' - Контраатака на Реал Мадрид и поредно страхотно спасяване на Владислав Стоянов след удар на Бейл и коварен рикошет в защитник.

90' - Нарушение за Лудогорец отдясно на наказателното поле на Реал. Остро изпълнение на Мисиджан и шанс за Дяков. Българинът потърси съотборник вместо да шутира и сбърка.

87' - Много грешно решение на страничния съдия от Шотландия, което за пореден път ощетява Лудогорец. Отсъдена засада на Върджил Мисиджан отляво на атаката на Лудогорец. Повторенията обаче показаха категорично, че такава нямаше.

84' - Мисиджан пада в наказателното поле на Реал Мадрид и претенции за дузпа, но Томсън не я отсъжда. Положението много приличаше на онова от първото полувреме, когато Кристиано Роналдо все пак получи дузпа.

82' - Двойна смяна за Лудогорец. Доста по-офанзивна тактика избира Дерменджиев в оставащите минути с включването на Абел Анисе и Върджил Мисиджан

80' - Удар на Кроос от границата на наказателното поле премина малко над вратата на Стоянов.

77' - Гол за Реал Мадрид. Карим Бензема засече точно центриране на Марсело отляво. Претенции за засада и за нарушени отстрана на българския тим, но голът е зачетен - 2-1.

75' - На терена вече са Бензема, Кроос и Хамес Родригес. Реал Мадрид хвърля всичко в опит да спечели мача.

71' - Лудогорец е прибран плътно в половината си и чака удобен момент за контраатака.

70' - Контузия на Марселиньо и той няма да може да продължи мача. В игра влиза Вандерсон.

68' - Важна намеса на Йордан Минев на гол линията! След овладяване и удар на Роналдо в близост до вратата на Стоянов, левият бек на Лудогорец се оказа последната преграда пред гола и съумя да изчисти топката в труден момент за отбора си.

67' - Много точен изстрел на Марселиньо към горния ляв ъгъл на Икер Касияс, но капитанът на гостите отрази отлично.

63' - Битка в средата на терена. Започнаха здравите единоборства половин час преди края на двубоя. Мадридчани изглеждат изнервени от равния резултат.

57' - В ответната атака възможност за гол се откри пред Чичарито, но мексиканецът не достигна до топката в наказателното поле и не успя да отправи точен удар.

56' - Хував удар на Ешпиньо минава на сантиметри над горната греда на Касияс

52' - Центриране на Иско от фаул и удар с глава отблизо на Бейл, отразен впечатляващо от Владислав Стоянов

49' - Нарушение за Лудогорец в близост до наказателното поле на гостите, но неправилно решение за бързо изпълнение на фаула и нищо опасно пред Касияс.

46' - Продължителна многоходова комбинация на Реал Мадрид завършва удар на Роналдо, минал опасно успоредно на гол линията.

Начало на второто полувреме.

Край на първото полувреме при резултат 1-1

45' - Хубав пас на Ешпиньо към Безяк, който излезе очи в очи с Касияс, но страничния съдия вдигна флага си за засада.

42' - Забелязват се сериозни пропуквания в защитата Лудогорец. На няколко пъти през първото полувреме футболисти на Реал Мадрид играят необезпокоявани с топката в наказателното поле на българския тим. До втори гол за испанския шампион обаче все още не се е стигнало.

41' - Късмет за Лудогорец. Пореден пробив отляво и пас към Чичарито, който отправи мигновен удар от около 11 метра. За пореден път обаче целта не е намерена.

40' - Центриране отляво на Марсело мина опасно успоредно на малкото наказателно поле на Владислав Стоянов, но никой не засече топката.

37' - Лудогорец демонстрира самочувстие на Националния стадион "Васил Левски", особено в единоборствата с именитите си съперници, на които до момента категорично не отстъпва.

34' - Остър пас за Кристиано Роналдо отправи от десния фланг Чичарито, но португалецът се размина отблизо с топката.

32' - Центриране на Марсело и удар с глава на Чичарито. Владислав Стоянов улови сигурно.

30' - Опасна атака на Лудогорец, завърши с удар на Михаил Александров, но Икер Касияс се намеси стабилно.

24' - Втора дузпа за Реал Мадрид след много съмнително решение на съдията Томсън. След безобидно съприкосновение между Моци и Роналдо португалецът падна театрално на тревата и получи наказателен удар. Гол за Реал Мадрид. Автор на попадението е Кристиано Роналдо с 69-ия му гол в европейските клубни турнири.

23' - Сблъсък между Александър Александров и Кристиано роналдо на границата на наказателното поле. Съдията остана безмълвен.

22' - Корнер за Лудогорец. Моци засича с глава на далечната греда, но ударът му минава над вратата.

17' - Атака на Реал Мадрид по дясното крило продължена към Гарет Бейл отново е спряна от засада.

14' - Отменен гол на Роналдо след отсъдена засада.

10' - Дузпа за Реал Мадрид! Кристиано Роналдо пропуска от бялата точка. Отлично спасяване на Владислав Стоянов и Лудогорец продължава да води в резултата срещу именития си съперник.

6' - ГОЛ ЗА ЛУДОГОРЕЦ! Марселиньо бележи във вратата на Касияс. След центриране от корнер Моци продължи топката на втора греда, откъдето Марселиньо засече отблизо и наказа носителя на трофея на Шампионската лига.

3' - Лудогорец започва уверено мача. Извеждащ пас към Ешпиньо, но бразилецът не овладя добре топката.

Преди мача:

Около 40 000 зрители ще станат свидетели на дългоочакваната визита на европейския клубен шампион Реал Мадрид на Националния стадион "Васил Левски" в София. Двубоят срещу трикратния шампион на България Лудогорец е с начален час 21:45ч. Главен съдия на мача ще е шотландецът Крейг Томсън.

В стартовия състав на Лудогорец няма много изненади и промени с изключение на включването на Фабио Ешпиньо в центъра на терена за сметка на Абел Анисе. В центъра на защитата след контузията на Георги Терзиев до Козмин Моци ще стартира Александър Александров.

За феновете на Реал Мадрид добра новина е, че на терена като титуляри излизат две от най-големите звезди на тима Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. Двамата ще играят около Хавиер Ернандес - Чичарито, който ще започне мача на върха на атаката за сметка на Карим Бензема. В халфовата линия, вместо Кроос и Хамес Родригес, шанс за изява тази вечер ще получат Ияраменди и Иско.

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Кайсара, А. Александров, Моци, Минев, Ешпиньо, Дяков, М. Александров, Марселиньо (Вандерсон), Дани Абало, Безяк
Ст. треньор - Георги Дерменджиев

РЕАЛ МАДРИД: Касийяс; Арбелоа, Варан, Рамос, Марсело; Модрич (Кроос), Ияраменди, Иско (Хамес Родригес); Бейл, Чичарито (Бензема), Кристиано Роналдо;
Ст. треньор - Карло Анчелоти

Можете да наблюдавате двубоя на живо ТУК 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!