Витоша Бистрица се отказа от мача срещу ЦСКА заради страх от "политизиране"

OFFNews 16 октомври 2015 в 18:30 3419 10

Старши треньорът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов

Старши треньорът на Витоша Бистрица Костадин Ангелов обяви на спешно свикана пресконференция , че той лично е решил тимът му да не излезе срещу ЦСКА в неделя от 15:00 ч. на "Българска армия" в дербито от Югозападната В група. 

Това означава, че ЦСКА ще получи служебна победа с 3-0, а при още едно неявяване на мач отстрана на Витоша, тимът ще бъде изхвърлен от Югозападната "В" група. Преди този мач разликата в класирането между първия ЦСКА и втория Витоша Бистрица беше само две точки.

"Първо да кажа, че нашето решение е да запазим здравето на футболистите. Имаме информация за факта, че този мач ще бъде политизиран. По-рано днес казах в интервю, че съм аполитичен човек и взимам решението, лично аз, да предпазя играчите", заяви Костадин Ангелов на спешно свиканата пресконференция в петък следобед, цитиран от Гонг.

"Тези протести, които ЦСКА са организирали, заради това реших така. Ние реално нямаме нищо против ЦСКА. Нямаме болни амбиции да влизаме в Б група, нека спечелят този мач, ние се отказваме и им пожелавам бъдещ успех", каза още старши треньорът на Витоша Бистрица.

"Скоро разбрах, между другото, за готвеното. Очаквам действия против нашите футболисти. Това ме интересува, другото не ме касае", добави Костадин Ангелов.

"Досега не знаех, че ще бъде създадена такава обстановка. Какъв е смисълът да се смесват двете - политиката с футбола. Футболът е прекрасна игра, на която хората да се радват. Израснал съм в този клуб, в ЦСКА, а само съм страдал там. Не искам и други да страдат. Разграничавам се от всичко извън самата игра", коментира Ангелов.

Наставникът беше категоричен, че не е имало абсолютно никакъв натиск върху него и че лично той е взел изненадващото решение.

Попитан дали решението не е заради намесването на премиера Бойко Борисов, Ангелов отговори:

"Не мога да ви разбера въпроса. Според мен този мач се опитва да се политизира. Кандидат-кметове се канят, други хора. Политиката е нещо, което аз не харесвам."

"Премиерът е свързван с нас, а аз не съм го виждал даже. Ние сме футболен отбор, който не е политическа организация. Аз съм един футболен треньор и не съм боядисан в никакъв цвят. Ако трябва да кажа чий фен съм, то аз съм фен на ЦСКА. Ние сме футболен отбор на аматьорско ниво", заяви старши треньорът на "Бистришките тигри".
 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!