Аржентина е на исторически полуфинал след победа над Белгия

Ивайло Анев 05 юли 2014 в 20:54 2557 0

Аржентина се класира на исторически полуфинал.

Аржентина се класира на полуфиналите на Световното първенство в Бразилия, след като победи с 1:0 Белгия на "Ещадио Насионал Мане Гаринча".

"Гаучосите" стигат до тази фаза за пръв път от 24 години. Аржентинците вкараха ранен гол чрез Гонсало Игуаин, който така и не бе върнат от селекцията на Марк Вилмотс.

Съперник на полуфинала на Лионел Меси и компания ще бъде победителят от срещата между Холандия и Коста Рика.

Поражението на Белгия ще се запомни и с това, че загубата е първа за тима, когато на вратата е Тибо Куртоа. 

Първото полувреме започна перфектно за Аржентина. Тимът успя да реализира гол и да излезе напред в резултата още с първата си опасна атака. В осмата минута Анхел ди Мария опита да пусне топката към Меси, но тя рикошира в защитник на Белгия и попадна в Гонсало Игуаин. Нападателят на Наполи я изстреля директно от въздуха и направи безпомощен Куртоа за 1:0. 

Попадението стъписа белгийците, които не успяха да реагират подобаващо и да отвърнат с опасни атаки.

В средата на полувремето Кевин де Бруйне получи добро центриране на точката на дузпата, но ударът му с глава мина покрай гредата.

До края на тази първа част играчите на Марк Вилмотс създадоха само още една опасност, но тя бе пропиляна от Мираляс.

Селекционерът на Аржентина понесе тежък удар в 33-ата минута, когато Анхел ди Мария получи контузия и се наложи да бъде заменен.

Пет минути преди края на първата част Меси си изработи пряк свободен удар на перфектна позиция. Самият той изпълни силно, но топката премина встрани от целта. В 42-ата минута Кевин Миралас бе много близо до изравняването, след като засече с глава центриране отляво, но му липсваше малко точност. Това бе и последният интересен епизод преди почивката.

В 51-ата минута Гонсало Игуаин бе близо до втори гол. Нападателят проби отляво и стреля, като след значителен рикошет в крака на Ван Буйтен топката профуча покрай вратата на Куртоа, който нямаше какво да направи.

В 55-ата Игуаин отново нямаше късмет, след като негов удар срещна напречната греда.

Играта на Белгия очевидно не вървеше, като "червените дяволи" не създаваха нищо интересно в предни позиции. Поради тази причина Марк Вилмотс предприе двойна смяна, като в игра се появиха Ромелу Лукаку и Дрис Мертенс.

След около час игра Фелаини стреля опасно с глава, но ударът му премина над вратата.

В 85-ата минута Де Брюин се озова в добра позиция, но и неговият шут бе блокиран. В добавеното време Меси пропусна да удвои, след като се озова очи в очи с Куртоа, но вратарят спаси. След това Лукаку и Витсел пропиляха последните възможности за Белгия.

Аржентина - Белгия 1:0

Гонсало Игуаин  8'

Аржентина: Серхио Ромеро, Пабло Сабалета, Мартин Демикелис, Есекиел Гарай, Хосе Басанта, Лукас Биля, Хавиер Масчерано, Анхел Ди Мария, Есекиел Лавеци, Лионел Меси, Гонсало Игуаин

Белгия: Тибо Куртоа, Тоби Алдервейрелд, Даниел ван Буйтен, Венсан Компани, Ян Вертонген, Аксел Витсел, Маруан Фелаини, Кевин Де Брюин, Кевин Миралас, Еден Азар, Дивок Ориги

Отборна статистика:

Аржентина - Бразилия
10
Общо удари 11
7
Удари във вратата 5
11
Нарушения 14
48%
Владение на топката 52%
3
Корнери 4
5
Спасявания 6
1
Засади 6

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови