Руска телевизия: Парадът за Деня на Победата може да е и в Берлин

OFFNews 11 февруари 2015 в 21:30 20232 105

Ние можем и в Берлин да проведем парада по случай Деня на Победата 9 май. Това заяви в свой репортаж руската държавна телевизия Канал 5. 

„Ами да, напълно е възможно да покажем танковете си и във Варшава. Това може да е само началото на европейското турне, в който да покажем нещо не само на поляците, нали срещу нацистите се е сражавал едва ли не целият свят“, заяви водещата.

Варшава е само на 1300 км от Москва. Един танк Т-90 може да стигне за по-малко от денонощие, се казва в репортажа.
На въздушно-десантните войски им трябват само 2 часа и през това време са успели да си направят репетиция, да си починат, да си сварят празнична каша и да изгладят парадните униформи, допълва телевизията.

От репортажа става ясно, че парадът може да се проведе още в Берлин, Прага, Хелзинки, Вилнюс или Талин.

„Скоро не сме били в Берлин. 9 май е идеален повод за приятелска визита. За една съвременна армия 1800 км не са нищо, а много руски офицери познават добре Германия, дори няма да им трябват карти. Важното е да превземат нашите военни градчета, които след обединението на ФРГ и ГДР останаха в ръцете на Германия“, се посочва в репортажа.

Ей къде са и Прага, Хелзинки, Вилнюс и Талин. През половината от тези градове празнуващите руски войници могат да преминат бързо, както се случи преди 70 години. Посещенията в Лондон и Вашингтон ще трябва да се планират по-рано, разбира се, защото май няма да минем без бойни кораби и авиация. Но до май месец има време, така че още се приемат поръчки, се казва още в репортажа на руската телевизия.

„Армията ни е голяма. Хем ще стигне за всички, хем и за парада в Москва ще остане. Жалко, че западните ни партньори няма да могат лично да видят нашите "Искандер" и "Сатана". Тях извън границите на Русия можем да ги доставим само по въздуха", посочват в заключение от телевизията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!