Руският вицепремиер се подигра на ЕС за брадата финалистка на Евровизия

OFFNews 11 май 2014 в 12:50 9258 23

Дмитрий Рогозин

„Евровизия“ показа евроинтеграторите в тяхната европерспектива – брадато момиче“. Това е написал във Фейсбук профила си вицепремиерът на Русия Дмитрий Рогозин под снимката с тазгодишния финалист на песенния фестивал – брадатата певица Кончита Вурст. Постингът на заместника на Дмитрий Медведев пожъна овации от симпатизантите му в социалната мрежа и разбира се, подигравки с Европейския съюз и Украйна. Част от коментиралите го обърнаха внимание, че в руския шоубизнес женствените мъже и "брадатите момичета" обаче също не са непознати.

25-годишната австрийска изпълнителка, чието истинско име е Том Нойвирт, получи короната на Евровизия в Копенхаген, въпреки предварителните очаквания, че външният й вид ще бъде отхвърлен в консервативните страни.

„Вурст“ е игра на думи. Сама по себе си на немски думата означава „салам“, но самият гей изпълнител, говорещ за себе си в женски род, обяснява, че псевдонимът му идва от израза „Das ist mir doch alles Wurst“, който означава „не ми пука / все ми е тая“. Първото име в псевдонима пък е на негова кубинска приятелка, казва изпълнителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки