Пубер контрапротест пред НС, 16-годишни уволняват Христо Иванов

Владислава Тричкова 22 юли 2015 в 09:01 15695 31

Снимка OFFNews

Контрапротестът пред НС

Малко и голямо е взело присърце съдебната реформа и днес на контрапротеста пред НС непълнолетни и малолетни с плакати искат оставката на Христо Иванов, искат и съдебна реформа, но не неговата.

Поне това обясниха те пред репортер на OFFNews на мястото на събитието.

В 8:30 часа при входа, откъдето влизат депутатите, бе организиран протест от „Протестна мрежа“. Въпреки че стотици хора бяха заявили присъствието си в социалната мрежа, на протеста дойдоха не повече от 50 човека, пазени от около 30 полицаи.

При влизането си в сградата на Парламента депутатите, които не подкрепят съдебната реформа, бяха освиркани. Около 9:00 часа реформаторът Мартин Димитров дойде при протестиращите, за да чуе исканията им.

Десетки хора пък развяваха така известните вече плакати на „Протестна мрежа“, на които пише: „Търсят се #160 от 240 да гласуват ЗА промените в Конституцията в края на юли“.

                                Снимка: OFFNews

Протестиращите се обърнаха с призив към депутатите: „Елате тук, не се крийте. За вас сме гласували, не бъдете ниски, нищо няма да ви спаси“.

Според протестиращите съдебната реформа не е необходима за Шенген, а за нас – българите.

Около 9:00 часа пред главния вход на Народното събрание започна контрапротестът, който бе значително по-многолюден. На него присъстваха близо 100 човека. Това, което ни направи силно впечатление бе, че повечето от контрапротестиращите бяха непълнолетни и дори малолетни.

Голяма част от събралите се хора пред парламента бяха облечени с черни блузи с надпис PlanB.

Тук бе и куцият кон Ицо, който символизирал "куцата" съдебна реформа на Христо Иванов. Конят бе доведен и на контрапротеста пред Съдебната палата на 14 юли и на контрапротеста пред Висшия съдебен съвет на 16 юли.

                                 Снимка: OFFNews

Разговорите с контрапротестиращите се оказаха трудни. Те категорично избягваха журналисти и криеха лицата с плакатати, които развяваха. Репортер на OFFNews успя да разговаря с един от тях – мъж на около 40 години, носещ свирка, скандиращ „Оставка“ и протестиращ. Твърди, че знае за какво и че знае на кого иска оставката, но не желае да ни каже.

Част от плакатите на контрапротестиращите гласят: „Оставка“, „Osama Иванов“, както и „Реформа – да, Глисто Иванов – не“.

                                 Снимка: OFFNews

Полицейското присъствие пред парламента е чувствително по-малко отколкото при протеста на задния вход. 

                               Снимка: OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!