Протести в няколко града срещу убийците на пътя

Offnews 14 февруари 2015 в 14:23 1529 1

Снимка БГНЕС

Десетки демонстранти от цялата странта излязоха на протест днес за бързо правораздаване за убийците на пътя, пише БГНЕС.

Десетки се събраха пред съдебните палати в Бургас, Варна, Русе, Плевен, Казанлък, Крушевец и София.

В Стара Загора също почетоха паметта на жертвите на пътя. Около 30 души се събраха пред сградата на съда, за да изкажат възмущението си от бавните процеси срещу убийците на пътя. Те настояха за по-бързи и адекватни присъди. Сред хората бяха и родителите на малкия Паоло, загинал на пешеходната зона в града, прегазен от мощния джип на Георги Сапунджиев.

Русенци подкрепиха инициативата на фондация "Безопасни улици от Валя", която организира мирния протест и подписка за бързо правосъдие. Хора от различна възраст се подписаха под искането за справедливост и адекватни действия на съдебната система.

Подписката бе разположена пред Съдебната палата в Русе, а на земята бяха подставени надписи, които призовават да се спазват правилата за движение по пътищата, за да няма нови жертви. Родителите на деца, загинали в пътни произшествия, настояват за справедливи присъди за убийците на пътя. Координаторът на фондация "Безопасни улици от Валя" Пламен Митев обясни, че пътно-транспортните дела се бавят неоснователно и това трябва да се промени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!