Близки на Вероника поискаха връщане на смъртното наказание

Ивайло Анев 31 март 2015 в 17:02 3280 1

Снимка Ивайло Анев

Близки на Вероника се събраха пред Министерството на вътрешните работи с искания за връщане на смъртното наказание

Малко повече от месец след убийството на Вероника Здравкова във Велико Търново, пред Министерството на вътрешните работи в София на протест се събраха приятели и близки на 23-годишната студентка.

Протестът беше организиран чрез групи в социалните мрежи. Той бе обявен за четири града – София, Велико Търново, Правец и Никопол от 15,30 часа.

Сред исканията на протестиращите днес е връщане на смъртното наказание за подобни убийства и представяне на твърди доказателства, че именно Илиян Здравков е убиецът на Вероника.

„Искаме оставката на прокурор Юлиана Станева (Окръжна прокуратура - град Стара Загора), която допусна Илиян Здравков да е на свобода. Искаме оставката на Илиян Личев (директор на ОД - МВР, Велико Търново)“, посочват още организаторите на протеста.

Сред исканията са още и това да бъдат наказани чиновниците, необезопасили мястото на престъплението във Велико Търново.

На 28 февруари вечерта 23-годишнината Вероника Здравкова беше убита във Велико Търново, докато се прибирала от работа. Като неин убиец бе посочен Илиян Здравков, който има шест присъди за подобни престъпления, включително убийство. Според разследващите момичето е станало случайна жертва на рецидивиста, който по това време чакал влак, за да го откара в Горна Оряховица. При самопризнанията си мъжът посочил, че от чантата на момичето е откраднал 25 лв. и дебитна карта. Точно при опит да изтегли пари от картата във вечерта след убийството Здравков беше засечен от полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!