Полицията направи възстановка на убийството на Вероника

OFFNews 11 март 2015 в 19:56 10673 9

Илиян Здравков

Полицията и прокуратурата във Велико Търново извършиха следствен експеримент в района на жп гарата, където бе убита Вероника Здравкова, със задържания за убийството на студентката Илиян Здравков.

Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Катерина Лещакова.

Експериментът, чиято цел е да покаже действията на 40-годишния Здравков на 28 февруари, е част от разследването по случая и ще бъде приложен като част от доказателствения материал по следствените действия, допълни Лещакова.

Силите на реда отцепиха голям периметър, за да не се пречи на следствените действия.

Над 30 полицаи придружиха 40-годишния Здравков от пешеходния подлез на южния пътен възел, към гарата и по моста над Янтра, в близост до който е лобното място на студентката. 

Лещакова посочи, че предстои анализ на възстановката и на действията на обвиняемия, за да се установи какви следствени действия ще бъдат предприети занапред.

23-годишната Вероника Здравкова бе намерена убита в студените води на Янтра навръх 3 март. Момичето изчезна дни по-рано на връщане от работа. За престъплението бе задържан Илиян Здравков. 

Той бе заловен в нощта на 6 март в Горна Оряховица, след като се опитал още вечерта след убийството да тегли пари от задигнатата дебитна карта на Вероника.

Съдът във Велико Търново го остави за постоянно в ареста, а мъжът направи самопризнания пред съдия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки