Цветан Цветанов: Моето съкращение е Цв. Цв., не съм Ц. Ц.

OFFNews 27 ноември 2014 в 18:19 6026 9

Снимка БГНЕС, архив

Цветан Цветанов

„Моето съкращение трябва да бъде Цв. Цв. Аз не се разпознавам под инициалите Ц. Ц.“.

Това заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов пред бТВ в отговор на въпрос дали се разпознава сред инициалите в тефтерчето на бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

"Можем само да предполагаме, но не можем да говорим категорично кой се крие зад инициалите", допълни Цветанов.

Цветанов изрази и мнението си, че единствените, които не са заинтересовани от изчезването на тефтерчетата на Златанов, са ГЕРБ и президентът, защото целият скандал е имал за цел срине реномето на ГЕРБ.

Цветанов смята, че Писанчев не отговаря на профила за ръководител на ДАНС.

"Видя се, че Писанчев не познава материята и естеството на работа в ДАНС. Имаше конкретни въпроси и само от обща култура един председател на ДАНС, който е чел и има понятие от работата, можеше да отговори, въпреки че не е разполагал с конкретни цифри, но можеше да даде конкретни насоки", коментира Цветанов по повод действията на Писанчев при проведената тази седмица акция на ДАНС срещу разпространение на радикален ислям и връзки с „Ислямска държава”.

Бившият вътрешен министър изрази мнението си, че днешното заседание на Народното събрание е трябвало да бъде открито, защото "трябваше да се види, че нямаше отговори на въпросите които зададохме, това показва, че ДАНС е спало през последната година".

"Видя се, че Писанчев не познава материята и естеството на работа в ДАНС. Имаше конкретни въпроси и само от обща култура един председател на ДАНС, който е чел и има понятие от работата, можеше да отговори, въпреки че не е разполагал с конкретни цифри, но можеше да даде конкретни насоки", подчерта Цветанов.

Според Цветанов ДАНС е загърбила основната си функция, която е контраразузнаването, защото се е изместил "центърът с полицейските функции, които се възложиха на агенцията". Той смята, че трябва да се извършат спешни законодателни промени, за да бъде прекратена тази тенденция.

Цветанов отхвърли обвиненията, че не е подходящ за член на парламентарната комисия за СРС-тата. Според него е съвсем резонно присъствието му именно тази комисия, защото е бил вътрешен министър и вицепремиер.

„Бихте ли ми казали текста, по който за съм обвинен за подобно незаконно подслушване? Няма какво да излезе от подобни твърдения“, коментира Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!