Царят: Винаги съм на разположение на страната си

ОFFNews 16 април 2015 в 18:22 4907 18

Симеон Сакскобургготски.

Снимка "Фокус"

Симеон Сакскобургготски.

„Не съм казвал нищо, слушам, както винаги съм готов и съм на разположение за страната", заяви Симеон Сакскобургготски пред журналисти днес на въпроса дали обмисля да се върне в политиката.

Той присъства на конференция по повод 10 години от подписването на Договор за членство на България и Румъния в ЕС, където коментира и приемането на страната ни в Шенген.

"Сега е моментът да започнем участието си в разговори и по този начин да навлезем постепенно, а не да се изчаква да се даде някакъв си старт. Това е дискриминация както казах. Да се надяваме, че ще надделее прагматичното", заяви той, цитиран от "Фокус".

Според него в цяла Европа има националистическа вълна, която влияе най-много на неспокойните хора.

"Не знам срещу какво се обединяват или срещу кого. Такива движения има и в Испания, и в Гърция. Съвсем друго е, когато сформираш правителство и станеш член на парламента. Подобни дейности са несправедливи с насочена етническа омраза, дискриминация и отхвърляне. Трябва да мислим все по-либерално и по конкретно за нашите идеи"

Царят подчерта, че България не е "единствената страна, в която се говори за реформа в съдебната система".

„Либералите подхождат към управлението не като на битка, а като на въпрос на убеждаване чрез честен подход. Човешкото същество е свободомислещо. Не бива да чакаме някой друг да свърши работата вместо нас", посочи Сакскобургготски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!