Сидеров в съда заради хулиганския скандал във Варна, софийският чака

OFFNews 12 октомври 2015 в 06:20 4653 12

Снимка бТВ архив

Волен Сидеров в съдебната зала през юли

Волен Сидеров се изправя пред съда днес заради скандала във Варна през януари 2014 г. Той е обвинен в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.

Депутатът, чийто имунитет прокуратурата иска отново, заради скандала в София преди два дни, заяви на предишно заседание, че според негова информация "от френското и американското посолство са наредили Сидеров да бъде притиснат, да бъде изваден от политиката и да му бъде направено дело”. Целта е да ме извадят от парламента, обяви вчера отново Сидеров по повод буйстването си в столицата в петък през нощта. 

На 10 юли, когато СГС гледа делото за Варненския скандал за последно, бременната тогава приятелка на лидера на "Атака" Деница Гаджева се разплака в съдебната зала, а депутатите от партията обявиха, че водачът им е бил жертва на обиди и удари. 

По това дело Сидеров е с мярка за неотклонение подписка. Досъдебното производство за скандала на столичната улица "Раковски" на 10 октомври се води срещу неизвестен извършител, заради имунитета на Сидеров като народен представител. Прокуратурата ще внесе искане за свалянето му, но в момента депутатите са в предизборна ваканция до 28 октомври. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!