Ревизоро: Борисов е взел митниците на ръчно управление

ОFFNews 01 март 2015 в 14:53 40290 0

Емил Димитров - Ревизоро

Бойко Борисов е взел на ръчно управление митниците. Всяка сряда ги вика и им дава нареждания. Идеята е митническите проверки да дават направо информация на съда и да имат полицейски правомощия. Това крие опасност - да се стигне до митнически произвол.

Това заяви депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро в ефира на Нова телевизия. 

Ваньо Танов цял живот е изкарал в полицията в Русе и в НСБОП. След като цял живот е живял в ченгеджийница, нормално е да превърне и митниците в ченгеджийница, допълни бившият шеф на Агенция "Митници".

Според новите идеи на Министерството на финансите митничарите ще могат да разследват данъчни измами, свързани с ДДС от внос. 

От години сме мечтали за тези нови правомощия. Но те имат и добри, и лоши страни. Въпросът е дали няма да се стигне до едно отмъщение, до реваншизъм към дадени фирми, до един митническо-полицейски произвол. А и в един момент редица други служби може да поискат полицейски правомощия, изтъкна Ревизоро. 

Напоследък имаше няколко акции срещу корумпирани митничари. Задържаха шефа на митницата в Свиленград. Представете си, ако този човек имаше и полицейски правомощия. Пътят е верен, но трябва да бъдем много внимателни как ще протече изпълнението, обясни депутатът 

Димитров подчерта още, че според него около 80 млн. лв. всеки месец не влизат в държавната хазна заради контрабанда на цигари. 

Нямам абсолютно никакви мераци да ставам шеф на митниците. Вече съм бил и това не ме привлича. Сега харесвам това, което правя, категоричен беше Димитров в отговор на въпроса дали би оглавил отново Агенция "Митници". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!