Почти се стигна до бой в парламента

"Атака" и Патриотите се сдърпаха

Нели Чолашка 25 февруари 2015 в 13:30 5704 7

Снимка БГНЕС

Волен Сидеров

Депутатите от "Атака" и Патриотичния фронт почти стигнаха до бой пред трибуната в пленарната зала по време на дебата за новия дълг от 16 млрд. лв.

Волен Сидеров първи нападна съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов като го обвини, че е искал да изтъргува митниците за подкрепа за дълга.

Малко по-рано Симеонов обяви, че ПФ е решила да гласува "против" поисканата от финансовия министър Владислав Горанов ратификация за нов дълг от 16 млрд. лв. за следващите три години.

"След цялостно обсъждане и задълбочен анализ възникнаха някои въпроси. Първо - съществува ли резерв при прогнозирането на вноските за погасяването на този дълг. Второ - достоверно ли е прогнозиран дефицитът в бюджета за бъдещия период и трето - какви са обществените нагласи и очаквания, свързани с действията на правителството в тази посока. 

На първите два въпроса получихме сравнително убедителна обосновка, но на третия въпрос - има пълно разминаване на намеренията и очакванията с реалността. Смисълът и задачата на всяко управление е в подобряването на условията на живот и постигането на висока степен на доверие", мотивира решението на партията Симеонов.

"Абе господа от ГЕРБ, дайте му митниците на това момче, откога ви моли за тези митниците, дайте му я най-после. Сделка има", атакува го лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той нарече Симеонов "провинциален олигарх, който укрива доходи" и повтори тезата си, че телевизията му има най-много гей-порно канали.

Съпредседателят на ПФ стана да му отговори, но това предизвика подвиквания на депутатките от "Атака" и Патриотът им подметна, че се държат като "на магистралата като ощипани магистралки".

Снежана Дукова от ГЕРБ призова колегите си да не изполвта парламентарната трибуна, за да "си мерят авторитетите", но това не помогна.

Валентин Касабов от ПФ напрегна още повече обстановката, като си повдигна микрофоните с думите: "Да си вдигна микрофона, че едно ниско човече говори преди мен". Той нарече Сидеров и "перхидролено човече"

Това предизвика националистите да излязат напред и да наобиколят Касабов, който беше на трибуната. До директен сблъсък не се стигна.

Председателят на парламента Цецка Цачева даде 10-минутна почивка за успокояване на страстите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!