Митов одобри Писанчев за консул в Солун, щял да е полезен за миграционните потоци

OFFNews 03 септември 2015 в 15:32 2963 1

Митов одобри Писанчев за консул в Солун, щял да е полезен за миграционните потоци

Владимир Писанчев може да бъде полезен за сътрудничеството с Гърция що се отнася до миграционнните потоци.

Това смята външният министър Даниел Митов. Днес той потвърди, че бившият шеф на ДАНС ще бъде изпратен за консул в Гърция. 

"Винаги решенията за посланици и регионални консули ги взимаме на закрити заседания. Това не е прецедент и хора, които имат необходимите познания, държавата инвестира в тях", обясни Митов. По думите му, не е проблем да се заемат подобни длъжности, още повече при сложната обстановка в нашата съседка Гърция.

"Трябва по всякакъв начин да засилим сътрудничеството още повече що се отнася до миграционните потоци. Мисля, че Владимир Писанчев може да бъде полезен в тази област", коментира Даниел Митов.

При това назначение прави впечатление, че друг бивш шеф на ДАНС - Петко Сертов, също за кратко беше консул в Солун. Пребиваването на Писанчев в ДАНС ще се запомни с това, че службата проспа фалита на КТБ. Писанчев запази поста си, въпреки промени в Закона за МВР. Именно заради това, че той беше оставен в ДАНС, в знак на несъгласие, постът си напусна бившият вътрешен министър Веселин Вучков. Тогава той коментира, че Посанчев и бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров "олицетворяват един модел, срещу който в ГЕРБ сме се борили".

През декември Владимир Писанчев защити докторантура по въпросите на сигурността в университета по библиотекознание (УНИБИТ). В същия този университет, чийто ректор е Стоян Денчев, бивш депутат от ДПС и вицепрезидент на Мултигруп. Дипломата на Писанчев била подписана в началото на седмицата, след като той издържал успешно защитата на дисертацията си пред жури. В същия университет докторска дисертация защити и друг бивш шеф на ДАНС и вътрешен министър в кабинета "Орешарски" - Цветлин Йовчев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!