Министър Москов дава на прокурор бившия шеф на "Св. Анна" заради пари в КТБ

OFFNews 02 юли 2015 в 08:30 2430 3

Петър Москов

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Здравният министър д-р Петър Москов

Министър Петър Москов дава на прокуратурата бившия шеф на болница "Св. Анна" д-р Димитър Димитров, заради изгубените пари на клиниката в КТБ. Седем милиона са бастисани, ще попитам обвинението носи ли отговорност той за неизпълнение на решението парите да се разпределят в различни банки. На заседание на Управителния съвет Димитров гласувал против изпълнението му, обясни Москов по бТВ.  

Д-р Димитров се включи в ефир и обясни, че точната сума е 6 млн. и 400 хиляди лева, а той е поискал съдействие от тогавашния министър на здравеопазването. 

Има дни за война, има дни за мир. Така пък здравният министър коментира оттеглянето на предложението за приватизация на болниците, което бе обявено вчера. Отпадането на 67 държавни болници от забранителния списък е възможност, не задължение, и ще му дойде времето, категоричен бе министърът. Той уточни, че за продажбата на общински клиники няма забрана. 

Държавните болници имат 350 имоти, които не се използват за медицинска дейност, за тях се правят разходи, и е по-добре да бъдат продадени и клиниките да получат пари, категоричен бе Москов. 

Той подчерта, че приоритет в здравната реформа е въвеждането на електронната здравна карта, която ще регулира броят на болниците. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!