Засилен трафик и задръствания в последния почивен ден

OFFNews 21 април 2014 в 08:41 3898 2

Засилен трафик към големите градове в страната и задръствания се очакват в последния почивен ден. 

От МВР съобщиха, че е създадена организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване.

Основният трафик се очаква по автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Люлин”. Активен ще бъде и потокът от автомобили от ГКПП – „Кулата” и ГКПП – „Капитан Андреево”.

Засилен е контролът по главните пътища и възловите места в страната. Създадена е организация за оптимално придвижване на връщащите се от празнично пътуване. 

За облекчаване на пътуващите днес от 14.00 до 20.00 ч. ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по основните пътища в страната. 

Заради очаквания трафик по магистрала "Хемус", движението при виадукта "Бебреш" ще бъде в две ленти в посока София, съобщиха от пътната агенция. Пътуващите от Враца, Монтана и Видин за София могат да ползват и пътя Мездра - Ботевград - Своге.

По магистрала "Тракия", на 67-ия километър, заради ремонт на виадукт движението на автомобили се пренасочва двупосочно в платното Бургас – София. Затворено е за движение платното в посока София – Бургас. При възникване на аварийни ситуации трафикът в посока от Бургас към София ще бъде пренасочван по обходен маршрут през пътен възел Церово по път III-8402 към село Церово.

Агенция "Пътна инфраструктура" предлага алтернативни маршрути:

В посока София - Пловдив: АМ "Тракия" при пътен възел "Мирово" - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От гр. Септември по път III-8402 Септември – Виноградец, през с. Злокучене, с. Карабунар и с. Виноградец до пътен възел "Церово" и включване в АМ "Тракия".

В посока Пловдив – София: АМ "Тракия" при пътен възел "Церово" по път III-8402 Септември -Виноградец, през с. Виноградец, Злокучене до гр. Септември. От гр. Септември по главен път I-8 София - Пловдив през Белово, Костенец, Момин проход до пътен възел "Мирово" и включване в АМ "Тракия"; на виадукта при км 67+027 в двете посоки се ограничава скоростта на 60 км/час;

На магистрала "Люлин" също има ремонти, ограничено е движението в дясната лента на първи тунел в посока София - Перник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови