Панаир на занаятите в София до 3 юли (галерия)

ОFFNews 30 юни 2015 в 16:24 4585 1

Снимка OFFNews

Ножове на Панаира на занаятите в София.

Пред сградата на Музея за история на София на площад Бански № 1 (бел. ред. - бившите Централни софийски бани) ще се проведе „Панаир на занаятите” до 3 юли 2015 г.

В панаира на занаятите участие ще вземат майстори-занаятчии, членове на регионалните занаятчийски камари, представители на различни занаяти, като бижутерия, керамика (глина и порцелан), кожена пластика, ковано желязо, работа с благородни метали, тъкачество, бродеря, и др. По време на панаира занаятчии ще направят демонстрации на своите занаяти. Техни млади чираци ще бъдат и ученици от Националната гимназия за приложни изкуства "Свети Лука" - гр. София, с директор Лилия Балева.

Събитието е уникално по своя характер и атрактивно за широката публика – едновременно представяне на български традиционни и приложни занаяти, с работилници и демонстрации на живо. Шатрите на панаира ще бъдат разположени на открито пред сградата на Музея за История на София. Всички посетители, столичани и гости на гр. София ще могат да се насладят и докоснат до българските занаяти, да си закупят уникални подаръци и сувенири. Всеки, който има желание ще има възможност сам да изработи свой сувенир с помощта на майстора.

Също така всеки посетител и гост на гр. София ще може да разгледа експозициите разположени вътре в сградата на Музея за история на София - вход свободен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!